Είναι ωραίο να μεγαλώνεις

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Μεγαλώνουμε, είναι αναπόφευκτο για όλους… Μήπως να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον πιο ώριμο εαυτό μας με μεγαλύτερη συμπάθεια και θαυμασμό, για όσα πλέον γνωρίζει, για όσα συγχωρεί και για όσα ανούσια- σε κάθε τομέα- αφήνει αποφασιστικά πίσω του;

Όσο μεγαλώνεις και καταλαβαίνεις τον εαυτό σου τα πράγματα γίνονται καλύτερα, ξέρεις πώς να φορέσεις ένα ρούχο και όχι να σε φορέσει αυτό, ξέρεις πώς να κινείς το σώμα σου, ελέγχεις τον τόνο της φωνής σου, ίσως ακόμα και να προσέχεις λίγο πιο πολύ αυτά που λες, γνωρίζεις ανθρώπους που σου ταιριάζουν και όχι που έτυχε να πετύχεις στη χύμα παρέα που ήσουν.

Δεν ανέχεσαι όσα δεν σου αρέσουν

Και μπορεί όταν είσαι μικρός να ανέχεσαι πολλά πράγματα και να μη μιλάς ανοιχτά για πράγματα που σε ενοχλούν, αλλά όσο μεγαλώνεις δεν έχεις τέτοια κολλήματα και δεν κρατάς το στόμα σου κλειστό.Όταν βλέπεις μια αδικία δεν θα καθίσεις σε μια γωνία με κλειστό το στόμα αλλά θα μιλήσεις και θα υπερασπιστείς τα πιστεύω σου. Βάζεις τα όρια σου και δεν δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου.

Δεν σε νοιάζει η εικόνα των άλλων για σένα

Κάνεις όλα τα τρελά πράγματα που θέλεις, εμφανίζεσαι όπως θέλεις και δεν σε νοιάζει τι γνώμη θα σχηματίσουν οι άλλοι για σένα. Από μια ηλικία και μετά αποδέχεσαι το εαυτό σου ακριβώς όπως είναι, με τις παραξενιές του, τις αδυναμίες του αλλά και τα καλά του. Απολαμβάνεις τη ζωή σε κάθε ηλικία. Και ποιος νοιάζεται τι θα πει ο γείτονας;

Έχεις λιγότερες ημικρανίες

Όποιος το έχει ζήσει, γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μία ημικρανία και τον πόνο, τη ναυτία και την ευαισθησία που τις συνοδεύει. Τα καλά νέα είναι ότι καθώς τα χρόνια περνούν μπορείτε να πείτε «αντίο» σε αυτόν τον ανεπιθύμητο επισκέπτη. Σύμφωνα με μερικούς νευροβιολόγους, οι ημικρανίες ξεκινούν στην ηλικία των 20 και από τα 25 μετά αρχίζουν να ελαττώνονται.

Είναι ωραίο να μεγαλώνεις

Πετάς ό,τι δεν χρειάζεσαι

Δεν μαζεύεις ένα σωρό πράγματα που δεν χρειάζεσαι. Κρατάς μόνο αυτά που σου αρέσουν και νιώθεις άνετα. Όταν καθαρίζεις το σπίτι σου, κρατάς μόνο αυτά που σε γεμίζουν και μόνο αυτά που αγαπάς. Τα υπόλοιπα δεν έχουν θέση στη ζωή και τη ντουλάπα σου.

Δεν σπαταλάς χρόνο με άτομα που δεν περνάς καλά

Περνάς τον χρόνο σου μόνο με άτομα που αγαπάς και έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν  θέση στη ζωή τους. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περνάς χρόνο με ανθρώπους που δεν σε γεμίζουν και δεν είναι του τύπου σου. Επικεντρώνεσαι στην οικογένειά σου και στους στενούς σου φίλους και δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από αυτό.

Τα μαλλιά σου αντέχουν περισσότερο χωρίς λούσιμο

Για τους άντρες και τις γυναίκες που έχουν μακριά μαλλιά, η συντήρηση μπορεί να είναι δύσκολη και απαιτητική. Αν έχετε από φυσικού σας λιπαρά μαλλιά, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού χρειάζεται να τα λούζετε καθημερινά. Τα καλά νέα, ειδικά για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά, είναι ότι καθώς τα χρόνια περνούν, υπάρχει μικρότερη συγκέντρωση λιπαρότητας στη ρίζα των μαλλιών, κάτι που σημαίνει ότι τα μαλλιά σας δείχνουν μια χαρά, ακόμα κι αν δεν τα λούζετε κάθε μέρα.

Νιώθετε περισσότερο χαρούμενοι

Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, αλλά μετά τα 50 όλα μοιάζουν πιο θετικά. Σε δημοσκόπηση που έγινε, φάνηκε ότι οι νέοι ενήλικες νιώθουν χαρούμενοι αλλά, ίσως λόγω της πίεσης και των προκλήσεων της καθημερινότητας, η ευτυχία δεν είναι τόσο έντονη. Μετά τα 50, όμως, το αίσθημα της ευτυχίας αυξάνεται. Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι πολλοί άνθρωποι 85 ετών ανέφεραν ότι νιώθουν πιο ευτυχισμένοι από όσο ένιωθαν στα 18 τους.

Έχεις πάντα ένα θετικό σχόλιο να κάνεις

Όταν μεγαλώνεις κοιτάς μόνο τα θετικά πάνω στους ανθρώπους και δεν επικεντρώνεσαι στα αρνητικά. Πάντα είσαι με τον καλό λόγο στο στόμα και δεν τον κρατάς για τον εαυτό σου αλλά το μοιράζεσαι.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.