Είναι υπέροχο να ασκείται μία γυναίκα στις πολεμικές τέχνες!

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η γυναίκα, μετά από ολόκληρους αιώνες στους οποίους προσπάθησε να θεμελιώσει την αξία και τα θεμελιώδη της δικαιώματα, ακόμα και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με αντιλήψεις που υποτιμούν την ικανότητα που έχει στο να ανταπεξέλθει σε διάφορες δραστηριότητες. Μία από αυτές τις αντιλήψεις, είναι η πεποίθηση πως η πολεμική τέχνη δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μίας γυναίκας ή συμβάλλει στην απώλεια της θηλυκότητας.

Οι γυναίκες που ασχολούνται με μία πολεμική τέχνη, ουκ ολίγες φορές έχουν έρθει αντιμέτωπες με αντιλήψεις που αφορούν την ικανότητα των ίδιων να ανταποκριθούν σωστά στις απαιτήσεις μίας πολεμικής τέχνης. Και όμως, η ενασχόληση των γυναικών με τις πολεμικές τέχνες, είναι ένας τρόπος για να αναδειχθεί η ομορφιά που χαρακτηρίζει τη γυναικεία φύση.

Οι γυναίκες που ασχολούνται με την τέχνη του Tae Kwon Do, έχουν ασχοληθεί με μία πολεμική τέχνη η οποία ευεργετεί όχι μόνο την ψυχή αλλά και το σώμα τους. Αν εξετάσουμε την ανατομία μίας γυναίκας, θα διαπιστώσουμε ότι η μεγαλύτερη λεκάνη που διαθέτει  – η οποία υπάρχει για να εξυπηρετεί τον πιο ανώδυνο τοκετό – θα συμπεράνουμε πως η ενασχόληση με τη συγκεκριμένη Κορεατική πολεμική τέχνη (της οποίας το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι τα ψηλά λακτίσματα), όχι  μόνο δεν είναι αντιαισθητική για μία γυναίκα, αλλά τουναντίον ενδείκνυται για εκείνη.

Είναι υπέροχο να ασκείται μία γυναίκα στις πολεμικές τέχνες!

Η ενασχόληση με το Tae Kwon Do είναι μία πολύτιμη ευκαιρία για μία γυναίκα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει τη σωματική της υγεία. Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως ένα όμορφο και γυμνασμένο σώμα (όχι υπερβολικά μυώδες και εξογκωμένο), είναι αισθητικά όμορφο και ποθητό σε μία γυναίκα.

Επιπλέον, η ενασχόληση με μία πολεμική τέχνη δίνει σε εκείνη τη δυνατότητα να κυκλοφορεί στο δρόμο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να έχει μέσα της την αίσθηση πως μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν η σωματική της ακεραιότητα απειληθεί.  Καθώς οι εποχές που διανύουμε χαρακτηρίζονται από μία κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, θεωρώ ότι πλέον είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτοάμυνας, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο μίας επερχόμενης επίθεσης.

Το Tae Kwon Do όχι μόνο δεν ωθεί μία γυναίκα να απαρνηθεί τη θηλυκή της πλευρά, αλλά αντιθέτως, διδάσκει σε εκείνη τον σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο και την ταπεινότητα.

Η τέχνη του Tae Kwon Do έχει ανεξάντλητα οφέλη τόσο για τη γυναίκα, όσο και για κάθε άνθρωπο που την επιλέγει για τρόπο άθλησης. Είναι μία ευκαιρία να μάθουμε πράγματα που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε για εμάς, μία πολύτιμη εμπειρία ζωής που θα μας διδάξει πολλά για τη ζωή και θα μας οπλίσει με σθένος και αυτοπεποίθηση. Αξίζει να ασχοληθείς με αυτή!

Καλή επιτυχία σε κάθε γυναίκα αθλήτρια!

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…