Είναι απαραίτητα τα προκαταρκτικά στο σεξ;

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Η σεξουαλική ζωή είναι ένας τομέας πολύ σημαντικός για την ευτυχισμένη προσωπική ζωή κάθε ανθρώπου.

Υπάρχουν πολλές έρευνες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε, πότε και πώς ώστε να έχουμε ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή. Ένα από τα κομμάτια της σεξουαλικής ζωής που έχουν ερευνηθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους, είναι τα προκαταρκτικά.

Τι εννοούμε λέγοντας προκαταρκτικά;

Προκαταρκτικά είναι όλα τα σεξουαλικά μηνύματα που στέλνουν μεταξύ τους δύο άνθρωποι, είτε αυτό γίνεται με φυσική επαφή, είτε χωρίς.

Υπάρχουν επομένως τα σωματικά προκαταρκτικά που εκφράζουν το μήνυμα της σεξουαλικής επιθυμίας με κινήσεις όπως τα χάδια και τα φιλιά, υπάρχουν όμως και τα ψυχολογικά προκαταρκτικά. Τι σημαίνει αυτό; Να δείχνουμε την επιθυμία μας με λόγια, κίνηση, ακόμα και με τα ρούχα που έχουμε επιλέξει.

Ο στόχος των προκαταρκτικών είναι η αύξηση της διέγερσης και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την σωματική έκφραση και πολλές φορές από τις σκέψεις που δημιουργούν την έξαψη.

Οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για το κομμάτι αυτό της σεξουαλικής  ζωής καταλήγουν πως η γυναίκα το έχει ψυχολογικά και βιολογικά ανάγκη. Γι’ αυτό και επιθυμεί αλλά και διεκδικεί, μπορεί και με λάθος τρόπο, το κομμάτι αυτό των προκαταρκτικών. Από την άλλη, οι άνδρες πιστεύουν πως είναι κάτι βαρετό και έχουν την πεποίθηση πως είναι κάτι που δεν θα τους αρέσει και επίσης πως είναι κάτι που δεν θα προσθέσει στην εξέλιξη της σεξουαλικής συνεύρεσης.

Παρόλα αυτά  έρευνες  έχουν επίσης δείξει ότι όταν αντιλαμβάνονται οι άνδρες την θετική επίδραση των προκαταρκτικών στη διάθεση και την διέγερσή τους, τότε δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Πολλές φορές σε όλα τα πράγματα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, έτσι συμβαίνει και στο σεξ. Τα προκαταρκτικά έχουν ως στόχο να σε βοηθήσουν να επικοινωνήσεις την επιθυμία σου.

Μια επιθυμία που μπορείς να τη δείξεις όχι μόνο με σωματικό τρόπο, αλλά και με το να μοιραστείς με το σύντροφό σου όλα αυτά που θα θελήσει να δοκιμάσετε στο σεξ.

Να καταφέρετε δηλαδή να κάνετε όσα πιθανότατα και οι δύο φαντάζεστε, χωρίς να βιάζεστε και στοχεύοντας στην ανακάλυψη αυτών που σας αρέσουν, αλλά και του τρόπου για να κάνετε αυτά που σας αρέσουν.

Καλό θα είναι στα προκαταρκτικά, να συμμετέχουν και άλλα μέρη του σώματος πέρα των γεννητικών οργάνων, καθώς όπως είπαμε τα προκαταρκτικά είναι παιχνίδια που οδηγούν σε κλιμάκωση τις επιθυμίες για επαφή και μοίρασμα.

Ας δούμε τώρα κάποιες ιδέες για τα προκαταρκτικά…

  1. Το μασάζ

Είναι σίγουρα μια τελετουργία πως θα βοηθήσει να ζωντανέψουν οι αισθήσεις και των δύο.

Θα βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτό που θα ακολουθήσει.

  1. Συμμετοχή όλου του σώματος

Όπως είπαμε και παραπάνω δεν θα πρέπει να περιοριζόμαστε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, αλλά θα πρέπει όλο μας το σώμα  να συμμετέχει στο σεξ, από την αρχή μέχρι το τέλος.

  1. Όχι λάθος σκέψεις

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία των προκαταρκτικών είναι πολύ σημαντικό να σκεφτόμαστε θετικά και να μην επιτρέπουμε σε σκέψεις που αφορούν αδύνατα σημεία μας να παρεμβαίνουν και να μας μπλοκάρουν.

Είμαι ουσιαστικό να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε ελεύθερα.

  1. Το στριπτίζ

Μια καλή ιδέα που αν εφαρμοστεί σωστά με τα κατάλληλα μέσα, θα φέρει οπωσδήποτε  εντυπωσιακά αποτελέσματα στην κλιμάκωση της επιθυμίας.

  1. Χαλαρωτικό ντους

Το να μοιραστείτε ένα χαλαρωτικό ντους θα απογειώσει τις αισθήσεις σας και θα ανεβάσει στα ύψη την επιθυμία σας.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr