26 σημάδια ότι του αρέσετε περισσότερο από μια φίλη

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Άραγε με βλέπει απλά ως φίλη ή είμαι κάτι παραπάνω; Πώς θα το καταλάβω; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένες κινήσεις και συμπεριφορές που μπορεί να μπερδεύουν, υπάρχουν όμως κι εκείνες που φανερώνουν πώς σας βλέπει το άτομο που σας ενδιαφέρει, αρκεί να δώσετε προσοχή.

Το να προσπαθείτε να αποκρυπτογραφήσετε αν ένας άντρας σας συμπαθεί περισσότερο από έναν φίλο μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο και αγχωτικό. Ενώ ο καθένας εκφράζει τα συναισθήματά του με διαφορετικό τρόπο, ορισμένα σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν ότι η αγάπη του υπερβαίνει τη φιλία.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 26 συνηθισμένα σημάδια που υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχει βαθύτερα συναισθήματα για εσάς.

1. Σας φέρεται διαφορετικά από τους άλλους

Όταν του αρέσετε περισσότερο από μια φίλη, σας φέρεται διαφορετικά από τους άλλους δείχνοντας επιπλέον φροντίδα, προσοχή και σεβασμό. Μπορείτε να παρατηρήσετε την ιδιαίτερη μεταχείριση που επιφυλάσσει για εσάς, σε σύγκριση με τις αλληλεπιδράσεις του με τους άλλους.

2. Παρατηρεί ακόμα και τα μικρά πράγματα για εσάς

Δίνει μεγάλη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες για εσάς, όπως οι συμπάθειες, οι αντιπάθειες και τα ενδιαφέροντά σας. Αυτό δείχνει ότι θέλει ειλικρινά να σας καταλάβει καλύτερα και να σας κάνει να νιώσετε ότι σας βλέπει και σας εκτιμά.

3. Είναι αυτός που ξεκινάει τη συζήτηση

Παίρνει την πρωτοβουλία να ξεκινήσει συζητήσεις μαζί σας, είτε μέσω μηνυμάτων, είτε μέσω τηλεφωνημάτων, είτε από κοντά. Αυτό δείχνει την επιθυμία του να ασχοληθεί μαζί σας και δείχνει ότι απολαμβάνει να μιλάει και να συνδέεται μαζί σας.

4. Γελάει με τα αστεία σας, ακόμα και όταν είναι χαζά

Ακόμα και αν τα αστεία σας είναι ανόητα ή όχι ιδιαίτερα αστεία, εκείνος εξακολουθεί να γελάει και να βρίσκει χαρά σε αυτά. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι απολαμβάνει την παρέα σας και θέλει να σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας.

5. Ρωτάει τη γνώμη σας

Εκτιμά τη γνώμη σας και τη ζητά για διάφορα θέματα, δείχνοντας ότι σέβεται τις σκέψεις σας και εκτιμά την οπτική σας. Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του για τις σκέψεις σας και τη σημασία που δίνει στις ιδέες σας.

6. Βγαίνει από τον δρόμο του για εσάς

Βγαίνει από το δρόμο του για να κάνει πράγματα για εσάς, είτε πρόκειται για θελήματα, είτε για να σας βοηθήσει σε εργασίες, είτε για να είναι δίπλα σας σε στιγμές ανάγκης. Αυτή η επιπλέον προσπάθεια δείχνει την προθυμία του να δώσει προτεραιότητα στην ευτυχία και την ευημερία σας.

7. Εκτιμά την παρουσία σας

Όταν είστε κοντά του, εκφράζει γνήσια εκτίμηση για την παρουσία σας. Μπορεί να σας κάνει κομπλιμέντα ή να σας κάνει γνωστό ότι απολαμβάνει να περνάει χρόνο μαζί σας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε ότι σας εκτιμά.

8. Αποφεύγει τα αποκρουστικά θέματα στα κείμενα

Στις συνομιλίες σας μέσω γραπτών μηνυμάτων, αποφεύγει να αναφερθεί σε δυσάρεστα ή αηδιαστικά θέματα που θα μπορούσαν να σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Αυτό δείχνει τον σεβασμό του για τα όριά σας και την επιθυμία του να διατηρήσει θετική και με σεβασμό επικοινωνία μαζί σας.

9. Αφήνει τις άμυνές του να πέσουν

Όταν του αρέσετε περισσότερο από μια φίλη, αφήνει τις άμυνες του να πέσουν κοντά σας. Νιώθει άνετα να είναι ευάλωτος και να μοιράζεται τις αληθινές του σκέψεις και συναισθήματα, δείχνοντας ένα βαθύτερο επίπεδο εμπιστοσύνης και σύνδεσης.

10. Εμφανίζει μια υγιή ζήλια

Επιδεικνύει μια υγιή ζήλια όταν οι άλλοι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον για εσάς. Ενώ σέβεται την ανεξαρτησία σας, μπορεί να δείξει διακριτικά σημάδια προστατευτικότητας ή δυσφορίας όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας πλησιάσουν ρομαντικά.

11. Του αρέσουν όλες οι φωτογραφίες σας

Του αρέσουν σταθερά όλες οι φωτογραφίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας ότι ασχολείται ενεργά με την online παρουσία σας και θέλει να σας υποστηρίξει και να σας δείξει την εκτίμησή του.

12. Σας δίνει τη μεγαλύτερη προσοχή σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο

Σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο, σας δίνει τη μεγαλύτερη προσοχή. Τα μάτια του και η εστίασή του στρέφονται φυσικά προς εσάς, υποδεικνύοντας ότι είστε το πρωταρχικό πρόσωπο που τον ενδιαφέρει σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον.

13. Θέλει χρόνο μόνος του μαζί σας

Επιδιώκει να περνάει χρόνο μόνος του μαζί σας και προτιμά τις δραστηριότητες ένας προς έναν. Είτε πρόκειται για μια βόλτα, είτε για έναν καφέ, είτε για να δείτε μια ταινία μαζί, εκτιμά την ευκαιρία να περάσει ποιοτικό χρόνο μόνος μαζί σας.

14. Σας συστήνει στην οικογένεια και τους φίλους του

Σας συστήνει στην οικογένεια και τους φίλους του, εντάσσοντάς σας στον προσωπικό του κύκλο. Αυτή η χειρονομία σηματοδοτεί ότι βλέπει ένα πιθανό μέλλον μαζί σας και θέλει να σας κάνει μέρος των σημαντικών σχέσεών του.

15. Δεσμεύεται για τα μελλοντικά του σχέδια

Δεσμεύεται πρόθυμα σε μελλοντικά σχέδια και καταβάλλει προσπάθεια να σας συμπεριλάβει στους μακροπρόθεσμους στόχους και τις φιλοδοξίες του. Αυτό δείχνει την επιθυμία του να χτίσει ένα κοινό μέλλον και να επενδύσει σε μια βαθύτερη σχέση μαζί σας.

16. Ασχολείται μαζί σας σωματικά

Συμμετέχει μαζί σας σωματικά, είτε πρόκειται για αγκαλιές, είτε για κράτημα του χεριού, είτε για παιχνιδιάρικα αγγίγματα. Αυτές οι σωματικές χειρονομίες δείχνουν την άνεσή του με τη σωματική οικειότητα και την επιθυμία του να δημιουργήσει έναν βαθύτερο δεσμό μαζί σας.

17. Είναι ένας αξιόπιστος φίλος σας

Είναι ένας αξιόπιστος φίλος σας, πάντα εκεί όταν χρειάζεστε υποστήριξη, συμβουλές ή ένα αυτί που σας ακούει. Η συνεπής παρουσία του και η προθυμία του να είναι εκεί για εσάς αποδεικνύουν τη δέσμευση και τη φροντίδα του για εσάς.

18. Έρχεται σε εσάς για συμβουλές

Έρχεται συχνά σε εσάς για συμβουλές και εκτιμά τη γνώμη σας. Σας βλέπει ως έμπιστο πρόσωπο και σέβεται την κρίση σας, ζητώντας την καθοδήγησή σας σε διάφορες πτυχές της ζωής του.

19. Έχει οπτική επαφή

Έχει οπτική επαφή όταν συνομιλεί μαζί σας. Αυτό δείχνει την προσοχή του και το γνήσιο ενδιαφέρον του για όσα έχετε να πείτε.

20. Δεν μιλάει για προηγούμενες συντρόφους

Αποφεύγει να μιλάει για προηγούμενες συντρόφους ή σχέσεις, εστιάζοντας στο παρόν και το μέλλον μαζί σας. Αυτό δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τις εμπειρίες του παρελθόντος και σας βλέπει ως πιθανή ερωτική σύντροφο.

21. Θυμάται πράγματα που του έχετε πει

Θυμάται πράγματα που του έχετε πει, ακόμα και μικρές λεπτομέρειες, δείχνοντας ότι ακούει και εκτιμά αυτά που μοιράζεστε μαζί του. Αυτό δείχνει την προσοχή του και την επένδυσή του στις συζητήσεις σας.

22. Έχει «θετική» γλώσσα σώματος

Έχει θετική γλώσσα του σώματος όταν βρίσκεται κοντά σας, όπως το να σκύβει προς τα μέσα, να αντικατοπτρίζει τις κινήσεις σας ή να σας κοιτάζει απευθείας. Αυτές οι μη λεκτικές ενδείξεις υποδηλώνουν έλξη και επιθυμία να συνδεθεί μαζί σας.

23. Τα έχει λίγο χαμένα με την παρουσία σας

Τα έχει λίγο χαμένα ή αγχώνεται με την παρουσία σας, πιθανώς σκοντάφτοντας στις λέξεις ή γίνεται πιο νευρικός. Αυτή η νευρικότητα πηγάζει από τα συναισθήματά του για εσάς και την επιθυμία του να κάνει καλή εντύπωση.

24. Ενδιαφέρεται για το τι σας αρέσει

Ενδιαφέρεται πραγματικά για τα χόμπι, τα πάθη και τις δραστηριότητές σας. Μπορεί να κάνει ερωτήσεις, να συμμετέχει στα ενδιαφέροντά σας ή να σας υποστηρίζει στην επιδίωξη των στόχων σας, επιδεικνύοντας τη γνήσια φροντίδα και την επένδυσή του στην ευτυχία σας.

25. Σας ενημερώνει

Σας ενημερώνει για τη ζωή του, μοιράζεται μαζί σας προσωπικές ιστορίες, εμπειρίες και ορόσημα. Αυτό δείχνει ότι θέλει να σας εμπλέξει στη ζωή του και να σας ενημερώνει για ό,τι του συμβαίνει.

26. Σας εμπιστεύεται τυφλά

Σας εμπιστεύεται τυφλά και μοιράζεται μαζί σας προσωπικές σκέψεις, συναισθήματα και τρωτά σημεία. Αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης δείχνει ότι σας βλέπει ως κάποιον που μπορεί να εμπιστευτεί και να βασιστεί σε αυτόν για συναισθηματική υποστήριξη.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.