Εικαστική έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Συντάκτης: Flowmagazine

Εικαστική έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματαΗ Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία «εγκαινιάζει» την εικαστική έκθεση “Art For Amnesty” την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, στο CAMP. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2013 και θα «θίξει» ζητήματα γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Με πηγή έμπνευσης τις παγκόσμιες εκστρατείες της οργάνωσης και μέσω διαφορετικών τεχνικών, τριάντα επτά φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους αναδεικνύοντας καίρια ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Φτώχεια και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δικαιώματα των παιδιών, αστυνομική βία, δικαιώματα των Ρομά, αντιρρησίες συνείδησης, πρόσφυγες, βασανιστήρια, ΛΟΑΤΙ, εμπόριο όπλων, θανατική ποινή, δικαιώματα γυναικών, αλλά και η δύναμη της υπογραφής για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι κάποιες από τις θεματικές που αναπτύσσονται στα έργα τους.

Τα έργα των φοιτητών θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης, αλλά και του έργου των φοιτητών. Δώδεκα από τα έργα της έκθεσης έχουν επιλεγεί για τη δημιουργία ημερολογίου για το 2014 με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της δράσης της οργάνωσης, το οποίο θα είναι επίσης διαθέσιμο κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Την ημέρα των εγκαινίων θα ακολουθήσει πάρτι στο ισόγειο του CAMP!

Info

CAMP, Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ. Κοτζιά, 105 51 Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 5 – 8 Δεκεμβρίου 2013

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 19:00 – 21:00, Παρασκευή έως Κυριακή 14:00 – 21:00

Επιμελητής έκθεσης: Άγγελος Αντωνόπουλος, Ζωγράφος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…