Εγκυμοσύνη και αποτρίχωση: ποια είναι η καλύτερη μέθοδος;

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Εγκυμοσύνη και αποτρίχωση: ποια είναι η καλύτερη μέθοδος;Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, δείτε μαζί με την κοιλιά σας να αυξάνεται και η τριχοφυΐα σας, μην ανησυχήσετε! Είναι «προίκα» για τους μήνες αυτούς μαζί με το μωρό που θα έρθει. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν απαγορεύεται η αποτρίχωση, άρα συνεχίζετε με ότι κάνατε και πριν από αυτή. Όμως, επειδή όσο η κοιλιά θα φουσκώνει εσείς δεν θα έχετε καλή οπτική στα σημεία που είχατε πριν, κάντε μια επίσκεψη στα ινστιτούτα ομορφιάς και αφεθείτε στη φροντίδα που θα σας παρέχουν!

Κρέμες αποτρίχωσης!

Δεν έχετε κάτι να φοβηθείτε από τις κρέμες αποτρίχωσης, παρολ’ αυτά, αν αυτή τη δεδομένη στιγμή είστε ευαίσθητη στις έντονες μυρωδιές που σας προκαλούν ζαλάδες ακόμα και ναυτίες, τότε καλό θα ήταν να βρείτε έναν άλλο τρόπο αποτρίχωσης.

Με το κλασσικό… ξυραφάκι!

Η πιο απλή και ίσως η πιο κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης αν εξαιρέσεις τα… κοψίματα! Δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι, απλά όσο θα μεγαλώνει η κοιλιά σας και δεν θα βλέπετε κάποια σημεία των ποδιών σας ή δεν θα μπορείτε να τα φτάσετε, να είστε πιο προσεκτικές για τυχόν κοψίματα!

Laser

Για τη μέθοδο αυτή οι απόψεις διίστανται! Αν πάντα κάνατε laser πριν την εγκυμοσύνη, τώρα καλό θα ήταν να πάρετε τη γνώμη του γιατρού σας. Μπορεί να σας το επιτρέψει μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι πως θα κάνετε ότι σας πει εκείνος από τη στιγμή που του έχετε εμπιστοσύνη.

Αποτρίχωση με Κερί

Αποτελεί την πιο ασφαλή μέθοδο για την περίοδο της εγκυμοσύνης, παρολ’ αυτά, αποφύγετε την αποτρίχωση στη κοιλιά τους μήνες αυτούς.

Τips και… άλλα

Πριν την επιλογή αποτριχωτικού προϊόντος, ελέγξτε το σε μια επιφάνεια του δέρματός σας. Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο.

Αν ποτέ μέχρι τώρα δεν διαβάζατε τις οδηγίες στα προϊόντα που παίρνατε, τώρα θα πρέπει να το κάνετε! Αν πάλι πάτε σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους αισθητικούς για την κατάστασή σας.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της αποτρίχωσης έρχεται τις εβδομάδες λίγο πριν τη γέννα. Τότε πολύ πιο δύσκολα θα βλέπετε κάποια σημεία του σώματός σας για να τα περιποιηθείτε. Σε αυτή την περίπτωση επισκεφτείτε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς για πλήρη περιποίηση.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…