Αυγοσαλάτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια δροσερή σαλάτα με βάση το αυγό και πολλά άλλα γύρω-γύρω. Προτείνουμε δύο παραλλαγές για το ντρέσινγκ. Αξίζει να τις δοκιμάσετε αμφότερες

ΥΛΙΚΑ

Δύο αυγά βραστά

Δυο μέτριες ντομάτες

Μία πιπεριά

Μισό αγγουράκι

Ένα μικρό ξερό κρεμμυδάκι

Εκατό γραμμάρια μαλακό κασέρι

Ένα φλιτζάνι βραστό καλαμπόκι

Λίγο αλάτι και λίγο ρίγανη ή θυμάρι

Για το ντρέσινγκ

α) παραλλαγή

Ένα γιαούρτι τύπου στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά

Μία κουταλιά ελαιόλαδο

Μισή κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο

¼ κουταλιού αλάτι κατά προτίμηση με βότανα

Δύο τρία κλωναράκια μαϊντανό

β) παραλλαγή

Δύο κουταλιές ελαιόλαδο

Μισή κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο

¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κατά προτίμηση με βότανα

Δύο τρία κλωναράκια μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγουράκι και το τυρί σε κύβους, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομματάκια.
  • Βράζουμε το καλαμπόκι για τρία τέσσερα λεπτά.
  • Χτυπάμε καλά σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ της επιλογής μας και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…