Εφαρμογή για την Ενεργειακή Κλάση της κατοικίας σας

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Εφαρμογή  για την Ενεργειακή κλάση της κατοικίας σαςΜια νέα χρηστική εφαρμογή για smarphones βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα εδώ και αρκετό καιρό. Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν και σας λύνει τα χέρια καθώς μπορείτε να μάθετε την ενεργειακή κλάση του σπιτιού σας.

Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει το Ενεργειακό Πιστοποιητικό από το ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει σημαντικό ρόλο για τα ακίνητα και τις ενέργειες γύρω από αυτά. Συγκεκριμένα κάθε νέο συμβόλαιο ενοικίασης ακινήτου θα πρέπει να συνοδεύεται από το «πράσινο» πιστοποιητικό, δηλαδή τη μέτρηση της ενεργειακής του απόδοσης και την κατάταξή του σε κατηγορίες από ενεργειακούς επιθεωρητές. Με την εφαρμογή αυτή μπορεί κανείς να εκτελέσει μια εικονική ενεργειακή επιθεώρηση για να μάθει την ενεργειακή κλάση της κατοικίας του και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες γύρω από αυτή. Η μέτρηση είναι ενδεικτική και το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανίζει μικρή σχετικά απόκλιση από αντίστοιχο υπολογισμό από μηχανικό.

Εφαρμογή  για την Ενεργειακή κλάση της κατοικίας σαςΕκτός όμως από αυτό υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εφαρμογή. Για όσο χρονικό διάστημα τρέχει ο Νόμος 4014 «Τακτοποίησης αυθαιρέτων», η εφαρμογή θα διαθέτει επιπλέον ενότητα στην οποία γίνεται αναλυτικός υπολογισμός του προστίμου μετά από εισαγωγή δεδομένων για το σπίτι σας. Επίσης, στην κατηγορία «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» μπορείτε να μάθετε όλα τα πράγματα γύρω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που επιδοτείται από το ΥΠΕΚΑ. Κατηγορίες υπάρχουν ακόμα με την αναλυτική νομοθεσία για την Ενεργειακή Επιθεώρηση καθώς και κατάλογος με μηχανικούς ανά την Ελλάδα και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Την εφαρμογή αυτή έφτιαξε μια ομάδα νέων Μηχανικών. Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το Google play αν έχετε android και από το App Store εάν έχετε I-phone. Για να μάθετε πως λειτουργεί, μπορείτε να δείτε την παρουσίασή της εδώ.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr