Εφαρμογή για αδέσποτα στα smartphones

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Εφαρμογή για αδέσποτα στα smartphonesΗ πρώτη ελληνική εφαρμογή κινητού για αδέσποτα και κατοικίδια είναι γεγονός. Υπεύθυνοι είναι μέλη της εθελοντικής ομάδας του adespoto.gr (αρθρογράφοι, προγραμματιστές και γραφίστες). Βασικός σκοπός είναι να προάγουν τη διαδικασία υιοθεσιών αδέσποτων ζώων, να ενημερώσουν με συμβουλές τους φίλους των κατοικίδιων αλλά και να βοηθήσουν στην εύρεση όσων ζωντανών αγνοούνται.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω Google Play και App Store και είναι η πρώτη που έχει να κάνει με ζώα στην χώρα μας. Μέσω της εφαρμογής λοιπόν, μπορεί κανείς να βρει άμεσα ζώα στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης, μέσα από τον χάρτη με τις αγγελίες που διαθέτει. Μια επιπλέον δυνατότητα είναι η άμεση αποστολή αγγελίας με φωτογραφία για αδέσποτα, που μπορεί να βρείτε και να το υιοθετήσει κάποιος. Μάλιστα υπάρχει πληθώρα επιλογών για υιοθεσία καθώς ο κάθε χρήστης μπορεί να αναζητήσει ανάμεσα σε 9.000 αγγελίες και να πραγματοποιήσει μέσω της εφαρμογής την υιοθεσία.

Η εφαρμογή διαθέτει και αρθρογραφία με χρήσιμες πληροφορίες για φιλόζωους και ιδιοκτήτες ζώων. Συγκεκριμένα μπορεί κανείς να βρει συμβουλές για την υγεία και την εκπαίδευση του σκύλου του και άλλες ειδήσεις ή διαγωνισμούς για κατοικίδια και αδέσποτα. Σημαντικό είναι πως οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής υποστηρίζονται σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Στόχος της ομάδας του adespoto.gr μέσω της εφαρμογής είναι η καλύτερη προώθηση των αδέσποτων προς υιοθεσία και η αύξηση των υιοθεσιών. Οι υπεύθυνοι της ομάδας επιθυμούν τη βοήθεια άμεσα και ενεργά για ένα ζώο που αναζητείται ή ζητά υιοθεσία. Αξίζει να επισημάνουμε πως η εφαρμογή έχει αρκετά ανοδική πορεία αν και ελάχιστες μέρες στον «διαδικτυακό» αέρα αλλά κυρίως πολύ καλές κριτικές και rating από τους χρήστες.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr