Εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι influencers στο instagram

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Το instagram αποτελεί μία εφαρμογή που έχει τύχει ραγδαίας ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Καθημερινά υπάρχουν πολλοί νέοι χρήστες και κάποιοι έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τόσο πολύ τον λογαριασμό τους, ώστε να κερδίζουν χρήματα από αυτό. Έτσι, οι influencers στο instagram χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές, προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό τον ακολούθων τους και να διαχειριστούν καλύτερα τον λογαριασμό τους.

Ποιές είναι λοιπόν αυτές οι εφαρμογές;

Εταιρικό προφίλ και εφαρμογές στατιστικών

Όλοι οι influencers έχουν γυρίσει το προφίλ τους από προσωπικό σε εταιρικό. Και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχει πολλές πληροφορίες που βοηθούν στην ανάπτυξη του λογαριασμού. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε και εσείς να αποκτήσετε περισσότερους ακολούθους αν δεν παρακολουθείτε ταυτόχρονα και τα στατιστικά σας. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να κατεβάσετε επιπλέον εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

Editing apps

Η μορφοποίηση εικόνων και βίντεο είναι πολύ σημαντική. Όλοι χρησιμοποιούν εφαρμογές για αυτόν τον σκοπό. Ένα προφίλ πρέπει να έχει ομοιόμορφα χρώματα και μία συνολικά όμορφη εικόνα, αλλά και τα εικονιζόμενα πρόσωπα πρέπει να δείχνουν όμορφα. Ωστόσο, πολλές φορές «πουλούν» μια ψεύτικη εικόνα, η οποία επηρεάζει τους νέους, αφού με την συμβολή της δημιουργούνται νέα πρότυπα. Για αυτό θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Κάποιες εφαρμογές που μπορείτε να δείτε είναι “VSCO”, “Snapseed”, “Afterlight 2”, “Canva”, “Photoshop Express”. Για τους φωτογράφους που ψάχνουν κάτι πιο εξειδικευμένο μπορούν να δοκιμάσουν κάποια εφαρμογή για Lightroom.

Unum

Αφού μορφοποιήσετε τις εικόνες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη εφαρμογή για να τις τοποθετήσετε στην σειρά που θέλετε να τις ανεβάσετε. Ουσιαστικά, αντί να σκέφτεστε στο μυαλό σας με ποιά σειρά να τις ποστάρετε, προκειμένου να έχετε ωραίο feed, με το unum δεν θα υπάρξει αυτός ο κόπος. Επιπλέον, βλέπετε αν η συγκεκριμένη φωτογραφία ταιριάζει με την προηγούμενη και την επόμενη, αλλά και την συνολική εικόνα που δημιουργείτε. Μπορείτε επίσης να δείτε και κάποια στατιστικά, σχετικά με την καλύτερη ώρα να ανεβάσετε κάτι και τις φωτογραφίες με τα περισσότερα likes.

When to post

Το επόμενο βήμα είναι να προγραμματίσετε πότε θα τις ποστάρετε. Η εφαρμογή αντλεί δεδομένα από τις προηγούμενες φωτογραφίες, δηλαδή πότε τις ανεβάσατε και πόση ανταπόκριση είχαν ανάλογα με την ώρα. Παρακολουθεί πότε υπάρχουν οι περισσότεροι ενεργοί χρήστες και σας συμβουλεύει για την στιγμή που θα ήταν καλύτερο να την ανεβάσετε, ώστε να κερδίσετε περισσότερα likes και αναγνωσιμότητα. Η κάθε μέρα έχει διαφορετικές ώρες, όπως και ο κάθε λογαριασμός. Συνδέστε τον δικό σας με την εφαρμογή και είστε έτοιμοι.

Story

Οι ιστορίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση των ακολούθων σας. Το κάθε προφίλ είναι ξεχωριστό και συνεπώς ο χρήστης πουλάει τον εαυτό του και τα ενδιαφέροντά του. Από την άλλη, ο υπόλοιπος κόσμος επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την προσωπική ζωή αυτών που ακολουθεί. Επιπλέον, τα όμορφα stories με χρώματα αλλά και τα πιο εντυπωσιακά μένουν στην μνήμη και ωθούν τον «πελάτη» να τα παρακολουθεί με θαυμασμό.

Follow- Unfollow

Επίσης μία εξίσου σημαντική εφαρμογή, για να ξέρετε πόσοι από αυτούς που ακολουθήσατε και σας ακολούθησαν σας έχουν κάνει unfollow. Στην κοινωνία των σόσιαλ, ο κόσμος κοιτάει εκτός από τον αριθμό των ακολούθων σας και τον αριθμό αυτών που ακολουθείτε. Δεν είναι επίσης καθόλου περίεργο να θέλετε να ξέρετε και οι ίδιοι ποιοί σας έχουν κάνει unfollow. Συνεπώς, αντί να ψάχνετε βελόνα στα άχυρα, ή να μένετε με την απορία, κατεβάστε μία εφαρμογή από τις πολλές που υπάρχουν στο play store και στο app store.

Η δουλειά ενός influencer δεν είναι εύκολη. Απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αν θέλετε να γίνετε ένας και εσείς, μπορείτε να ξεκινήσετε κατεβάζοντας τις παραπάνω εφαρμογές.

Πριν φύγετε, μην ξεχάσετε να διαβάσετε και κάποια Facts για το Instagram.

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.