Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθείς με τον κόσμο

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Όπλο των νέων σήμερα είναι το διαδίκτυο, οι πληροφορίες που αυτό παρέχει και οι δυνατότητες που προσφέρει. Με την εμφάνιση διάφορων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η επικοινωνία έχει καταστεί ευκολότερη παγκοσμίως. Το Facebook, το Instagram, το Twitter, το Skype, το Youtube και το Pinterest έχουν συμβάλει στην δικτύωση των ανθρώπων. Υπάρχουν ωστόσο και κάποια social media, που αξίζει να αξιοποιήσετε με βάση τους στόχους σας.

Linked In

Όσοι ψάχνουν για εργασία θα τους φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος ένας λογαριασμός στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί το προσωπικό του προφίλ. Να εισάγει προσωπικές πληροφορίες και ενδιαφέροντα, να καταγράψει την επαγγελματική του πορεία, καθώς και να καταχωρήσει το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο. Επιπλέον, μπορεί να αναζητήσει άλλα μέλη και να συνδεθεί (Linked) με αυτά. Έτσι, είτε είστε εργαζόμενος, είτε εργοδότης μπορείτε να αναζητήσετε το κατάλληλο πρόσωπο για εσάς με βάση τα προσόντα που ψάχνετε. Το Linked In ιδρύθηκε το 2003 και πλέον μετράει πάνω από 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Tinder

Αποτελεί μία εφαρμογή για να βρείτε το ταίρι σας, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Ειδικότερα, κάνετε ένα προφίλ με φωτογραφίες και πληροφορίες για εσάς. Ταυτόχρονα, βλέπετε φωτογραφίες άλλων χρηστών και μπορείτε να κάνετε like κάνοντας swipe δεξιά ή dislike κάνοντας swipe αριστερά. Αν δύο χρήστες έχουν κάνει like ο ένας στον άλλον τότε «ταιριάζουν» και μπορούν να μιλήσουν μέσω του ιστοχώρου και ίσως να βγουν για ένα ραντεβού. Το Tinder υπάρχει από το 2012 και αριθμεί πάνω από 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Flickr

Η αρχική ιδέα του δημιουργού της ήταν η δημιουργία chat rooms στα οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να μοιράζονται φωτογραφίες μεταξύ τους. Στη συνέχεια αυτή η ιδέα μετεξελίχθηκε σε μία ιστοσελίδα, η οποία φιλοξενεί βίντεο και φωτογραφίες, πολλές εκ των οποίων είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ δημοφιλής στους bloggers για τον εμπλουτισμό του έργου τους. Κατεβάζοντας την εφαρμογή μπορείτε είτε να ανεβάσετε, είτε να κατεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο, χρησιμοποιώντας το υλικό όπως θέλετε. Το Flickr αναπτύχθηκε από την εταιρεία Ludicorp το 2004 και εξαγοράστηκε από την Yahoo! το 2005. Έχει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες, ενώ έχει απαγορευτεί από την Κίνα.

Tumblr

Πρόκειται για μία πλατφόρμα για μπλόγκινγκ. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει blog, να ανεβάσει δημοσιεύσεις, εικόνες, βίντεο, αποφθέγματα, τραγούδια, άρθρα και ηχητικά μηνύματα. Παράλληλα, μπορεί να ακολουθήσει άλλους χρήστες και να τον ακολουθήσουν ή να κάνει το μπλογκ του ιδιωτικό. Θεωρείται μία ανερχόμενη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Ιδρύθηκε το 2007 και εξαγοράστηκε από την Yahoo! το 2013 έναντι 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αυτήν την στιγμή φιλοξενεί περίπου 465 εκατομμύρια blogs.

WhatsApp

Λέγεται ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα επηρέασε την απήχηση των SMS μηνυμάτων στο κινητό και αυτό γιατί δίνει στους χρήστες την δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω διαδικτύου και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Παράλληλα, επιτρέπει την αποστολή φωτογραφιών, βίντεο, αρχείων, ηχητικών κλιπ και μηνύματα πολυμέσων. Ιδρύθηκε το 2009 από την Yahoo!. Μετράει 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες –περισσότερους και από το Facebook Messenger- σε 180 χώρες.

Τα social media μπορούν να συνδέσουν ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις και να κάνουν την επικοινωνία ευκολότερη. Αποκτήστε και εσείς έναν λογαριασμό στις παραπάνω πλατφόρμες και δικτυωθείτε.

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.