Εβδομάδα εθελοντικής δεντροφύτευσης στην Αθήνα

Συντάκτης: Flowmagazine

Εβδομάδα εθελοντικής δεντροφύτευσης στην ΑθήναΕκστρατεία οργανωμένης εθελοντικής δεντροφύτευσης σε λόφους, άλση και δεντροστοιχίες και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως την Κυριακή 14 Απριλίου.

Την έναρξη της εκστρατείας εθελοντικής δενδροφύτευσης θα κηρύξει συμβολικά τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης από την Ακαδημία Πλάτωνος. Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν ενεργά και να αποδείξουν έμπρακτα της αγάπη τους για το περιβάλλον.

Παράλληλα, καλεί τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στη δράση να μην σταματήσουν μόνο στη φύτευση, αλλά να υιοθετήσουν αυτά τα δέντρα που θα φυτευτούν είτε σε λόφους, είτε σε άλση, είτε μπροστά από την κατοικία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου οι ανάγκες για πότισμα είναι αυξημένες.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ. Άγγελος Αντωνόπουλος σε δήλωση του επισημαίνει ότι «επιδίωξή είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των παιδιών. Μέσα από τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε και εκπαιδεύουμε τους αυριανούς πολίτες για το περιβάλλον. Η προστασία του αστικού πρασίνου είναι υπόθεση όλων μας».

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της εκστρατείας εθελοντικής δεντροφύτευσης θα έχουν φυτευθεί 1052 δέντρα ,αυξάνοντας τον αριθμό των φυτεύσεων, κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, σε περισσότερα από 5.400 δέντρα και 52.000 θάμνους.

Καθημερινά θα πραγματοποιούνται δράσεις και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που επισυνάπτεται. Όποιος πολίτης επιθυμεί να συμμετέχει στην εκστρατεία δεντροφύτευσης μπορεί να το δηλώσει στα τηλέφωνα 210 32 39 203 – 210 74 70 458

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…