e-βιογραφικά: Βρείτε δουλειά … μέσα από το ίντερνετ!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

e-βιογραφικά: Βρείτε δουλειά … μέσα από το ίντερνετ!Δεκάδες online εφαρμογές θα κάνουν το βιογραφικό σας… να ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος! Μην περιορίζετε την ευκαιρία σας για καριέρα μόνο στο LinkedIn, τις «κλασσικές» επαγγελματικές κάρτες και το γραπτό βιογραφικό, αλλά φερθείτε έξυπνα και διαδικτυακά. Άλλωστε, οι περισσότεροι εργοδότες χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να βρουν το ιδανικό ταλέντο για την επιχείρηση τους. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να «ανοίξετε» την πόρτα της εργασίας μέσα από ένα διαφορετικό και σύγχρονο βιογραφικό…

Ενημερώστε το CV σας στο LinkedIn ή το Kariera.gr.

Μέχρι στιγμής, το Microsoft Word αποτελούσε το καλύτερο «εργαλείο» για τη δημιουργία του βιογραφικού σας, αλλά σήμερα το ίντερνετ πήρε τη θέση του! Οι επαγγελματίες αρχίζουν να χρησιμοποιούν το LinkedIn Builder Resume που μετατρέπει το προφίλ σας σε ένα σύγχρονο βιογραφικό, ώστε να το υποβάλλετε σε κάθε επιθυμητή εταιρεία. Έτσι, οι εργοδότες θα έρχονται σε επαφή με ένα εντελώς επαγγελματικό βιογραφικό, το οποίο θα είναι γεμάτο με λέξεις κλειδιά.

e-βιογραφικά: Βρείτε δουλειά … μέσα από το ίντερνετ!Προωθήστε το βιογραφικό σας στο “VisualCV” ή στο “Google Docs”

Με το “VisualCV” μπορείτε να δώσετε μια μοντέρνα «πινελιά» στο βιογραφικό σας, αφού το site σας επιτρέπει να διορθώσετε το βιογραφικό σας, να εισάγετε κάποια φωτογραφία ή βίντεο και να καταχωρήσετε κάθε επιθυμητή σύνδεση ή ιστοσελίδα. Παράλληλα, θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε το βιογραφικό σας… χρησιμοποιώντας απλά το URL του CV σας. Εναλλακτικά, προτιμήστε το απλό έγγραφο “Google” που είναι ικανό να προωθήσει online το βιογραφικό σας. Ωστόσο, το τελευταίο δεν επιτρέπει την εισαγωγή φωτογραφιών ή άλλων συνδέσμων.

Φτιάξτε μια εικονική επαγγελματική κάρτα… δωρεάν!

Η χάρτινη κάρτα έχει ξεπεραστεί με την είσοδο της τεχνολογίας στις ζωές μας! Οι εικονικές επαγγελματικές κάρτες μπορούν να προσθέσουν την αίγλη που λείπει από τη συνηθισμένη κάρτα, ενσωματώνοντας πάνω της βίντεο, συνημμένα έγγραφα ή ενεργά links σαν μια μίνι ιστοσελίδα. Αποκτήστε τη δική σας εικονική κάρτα μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή BusinessCard2 και συνδέστε την με το προφίλ σας στο Facebook, το LinkedIn ή το blog σας.

e-βιογραφικά: Βρείτε δουλειά … μέσα από το ίντερνετ!Δημιουργήστε ένα προσωπικό blog για το βιογραφικό σας

Επισκεφθείτε ένα site που προσφέρει δωρεάν blogs και δημιουργήστε ένα λογαριασμό με το πλήρες όνομα σας. Οι καταχωρήσεις στο blog πρέπει να είναι εντελώς επαγγελματικές και να περιέχουν την πορεία της καριέρας σας, τις πτυχές του εαυτού σας και το αναλυτικό βιογραφικό σας. Αν είναι δυνατόν, συμπεριλάβετε links με δείγματα τις δουλειάς σας. Αργότερα, με τους λογαριασμούς στο “Twitter” ή το “Facebook” προωθήστε το βιογραφικό σας και κάντε γνωστή την επιθυμία σας για δουλειά.

Δημιουργήστε ένα βίντεο προβολής του εαυτού σας

Αν προωθείτε το γραπτό βιογραφικό σας και δεν έχετε καλά αποτελέσματα… δοκιμάστε να το τροποποιήσετε μέσα από τη μορφή βίντεο! Φτιάξτε ένα βίντεο για τον εαυτό σας, το οποίο να περιγράφει την καριέρα σας μαζί με την εμπειρία ή τις συστατικές επιστολές σας. Στείλτε το βίντεο και το γραπτό βιογραφικό σας στο email μιας ενδιαφερόμενης εταιρείας και εντυπωσιάστε τους μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Μην ξεχνάτε ότι με αυτόν τον τρόπο, ο εργοδότης θα μπορεί να δει τις εκφράσεις του προσώπου, τον τόνο της φωνής και τη γλώσσα του σώματος σας.

Διορθώστε το βιογραφικό σας… προς το καλύτερο!

Κάντε μια λίστα με τις επιθυμητές θέσεις εργασίας και προσδιορίστε ποιες λέξεις αναδεικνύουν τα ταλέντα σας. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λέξεις που «παίζουν» πολύ στην αναζήτηση του google, ώστε να μπορεί κανείς να βρει εύκολα το διαδικτυακό βιογραφικό σας. Παράλληλα, κινηθείτε με μια πιο σύγχρονη ματιά, δηλαδή αντί να γράψετε ως ταλέντο την «Κατανόηση των Windows», προτιμήστε τη φράση «εμπειρία στα Windows 7».

e-βιογραφικά: Βρείτε δουλειά … μέσα από το ίντερνετ!Χρησιμοποιήστε το e-ημερολόγιο για τις συνεντεύξεις σας

Αν θέλετε να κερδίσετε μια θέση εργασίας, πρέπει να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά το χρόνο σας. Προγραμματίστε τις συναντήσεις και τις υποχρεώσεις σας μέσα στην ημέρα με τη βοήθεια του “TimeBridge” και του “Google Calendar” και δεν θα ξεχάσετε τίποτα! Με την πρώτη εφαρμογή έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε το ημερολόγιό σας με όσους θέλετε να συναντηθείτε, ώστε ο άλλος να γνωρίζει ποιες ώρες είστε απασχολημένοι και ποιες όχι…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.