Δώστε τέλος στην ψαλίδα των μαλλιών σας

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Δώστε τέλος στη ψαλίδα των μαλλιών σαςΗ ψαλίδα στα μαλλιά αποτελεί τον πιο συνηθισμένο εχθρό των γυναικών! Οι άκρες της τρίχας «χωρίζονται» στα δυο και τα μαλλιά φαίνονται ταλαιπωρημένα και σε καμία περίπτωση λαμπερά. Η ψαλίδα θεωρείται η απόδειξη ότι τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από φροντίδα και υγεία. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προλάβετε την εμφάνισή της και να χαρίσετε λάμψη στο χτένισμά σας…

Αποφύγετε το «σκληρό» βούρτσισμα των μαλλιών

Προσπαθήστε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας μόνο μια φορά την ημέρα και με έναν πολύ απαλό τρόπο. Αν τα μαλλιά σας μπερδεύονται αρκετά, εξοπλιστείτε με υπομονή και ξεμπερδέψτε τα χωρίς υπερβολική δύναμη. Μην κάνετε το λάθος να ξεμπλέξετε του κόμπους των μαλλιών σας με τη βούρτσα. Καλύτερα εφαρμόστε πάνω τους ένα μαλακτικό και με μια χτένα, με μεγάλα κενά, χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ το πιστολάκι ή το ψαλίδι ισιώματος

Είναι γνωστό ότι η θερμότητα μπορεί να χαλάσει την ποιότητα των μαλλιών σας, αλλά ποια γυναίκα μπορεί να απαρνηθεί την ευκολία του; Το πιστολάκι αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο, ειδικά τον χειμώνα, και για αυτό είναι απαραίτητο να τοποθετείτε από πριν μια κρέμα που προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα. Αν έχετε την ευκαιρία, βέβαια, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν εντελώς φυσικά… το καλύτερο από όλα!

Δώστε τέλος στη ψαλίδα των μαλλιών σαςΠείτε «όχι» στο τρίψιμο των μαλλιών με την πετσέτα

Και όμως μετά το λούσιμο, πολλές γυναίκες τρίβουν με δύναμη τα μαλλιά τους πάνω σε μια πετσέτα, ώστε να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, όμως, μια τέτοια διαδικασία μπορεί να χειροτερέψει απίστευτα την ψαλίδα στα μαλλιά σας, αφού καταστρέφει μέρα με τη μέρα την υφή της τρίχας. Για αυτό πάρτε μια πετσέτα και με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις απομακρύνετε το νερό από πάνω σας.

Μην λούζεστε πολύ συχνά

Και όμως το καθημερινό λούσιμο μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας, αφού απομακρύνει τα φυσικά έλαια πάνω από την τρίχα. Όταν αυτό γίνεται αρκετές φορές την εβδομάδα… τα οδηγεί προς τη ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας. Αποτέλεσμα δεν θα είναι άλλο από την έντονη ψαλίδα.

Κάνετε λάθος αν δεν φροντίζετε τα μαλλιά σας

Με τις βαφές και την υπερβολική χρήση αφρού ή λακ, τα μαλλιά ταλαιπωρούνται και οι τρίχες αρχίζουν και σπάνε όλο και περισσότερο. Αν όμως τα φροντίζετε με ειδικές κρέμες ή ενυδατικές φόρμουλες θα έχετε την ευκαιρία να τα ανανεώνετε συχνά. Δώστε σημασία στην άκρη της τρίχας και κλείστε ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας, ώστε να επαναφέρει τα μαλλιά σας στην αρχική τους κατάσταση.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.