Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα και τα οφέλη τους στην αναβάθμιση δεξιοτήτων – ΜΕΡΟΣ Α

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης τρόπων για άμεση βελτίωση των δεξιοτήτων σας; Εκτός από την παραδοσιακή εκπαίδευση, ένας εναλλακτικός και πλέον διαδεδομένος τρόπος επιμόρφωσης, είναι η παρακολούθηση δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων. 

Προσεκτική αναζήτηση πριν αποφασίσουμε τι τελικά μας ενδιαφέρει 

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα τρέχουν οι καθημερινές ανάγκες όλων. Έτσι, σταδιακά, οδηγούμαστε σε αναζήτηση λύσεων, προκειμένου να καλυφθούνοι ανάγκες το συντομότερο δυνατό.

Ανάλογα με την κλίση και τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε το μάθημα ή τα μαθήματα που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Πριν καταλήξετε στην επιλογή ενός μαθήματος, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε περισσότερες σχετικές πληροφορίες.Για παράδειγμα είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν η πιστοποίηση που θα δοθεί μετά το τέλος των μαθημάτων είναι εγκεκριμένη στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό από ένα ή περισσότερα διαπιστευμένα κέντρα ή φορείς. 

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα και τα οφέλη τους στην αναβάθμιση δεξιοτήτων - ΜΕΡΟΣ Α

Είναι καθοριστικής επιλογής το βήμα αυτό, προκειμένου να επιλέξετε το μάθημα που σας ενδιαφέρει. Εάν ύστερα από αναζήτηση στο ίντερνετ βεβαιωθείτε πωςδεν προσφέρεται αναγνωρισμένη πιστοποίηση και τα εφόδια που «χαρίζονται» μετά την ολοκλήρωσή του μαθήματοςδεν είναι αρκετά ισχυρά, τότε είναι ένας λόγος να το σκεφτείτε καλύτερα.

Είναι αυτό που πραγματικά ψάχνετεγια να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας; 

Αν υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά ως προς το αν είναι εγκεκριμένη η πιστοποίηση που θα αποκτήσετεύστερα από πιθανή επιτυχή γραπτή εξέταση, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις και τη δικαιούστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω τηλεφώνου ή μηνυμάτων για να ενημερωθείτε και να κατατοπιστείτε καλύτερα. 

Η απόκτηση μιας πιστοποίησης, εκτός από τον εμπλουτισμόγνώσεων, είναι ένα δυνατό εφόδιο προκειμένου να σας βοηθήσει είτε σε αναζήτηση εργασίας,ώστε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, είτε θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων σας.


Διαβάστε επίσης: Εμπλουτίστε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας… δωρεάν!


Ευελιξία και άνεση κινήσεων 

Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αρκετές φορέςμειώνουν τον ελεύθερο χρόνο, που θα μπορούσατε να διαθέσετε εποικοδομητικά προς όφελός σας. 

Για αρχή, προκειμένου να δείτε αν είναι κάτι που σας ταιριάζει και αν μπορείτε να το κάνετε στην πράξη, μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας ένα δωρεάν διαδικτυακό μάθημα.

Σε πολλά από τα διαθέσιμα μαθήματα, δεν υπάρχει κάποιοςχρονικός περιορισμός ολοκλήρωσής τους. Έτσι, σας χαρίζει ευελιξία και θα μπορείτε να κανονίζετε με άνεση το πρόγραμμά σας, ορίζοντας το κατάλληλο για εσάς χρονοδιάγραμμα, ανάλογα με τον στόχο που έχετε θέσει και τον διαθέσιμο χρόνο σας. 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, είτε εργάζονται είτε βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εξελιχθούν, αποκτώντας ένα νέο πιστοποιητικό, που θα τους φανεί χρήσιμο για εύρεση εργασίας ή για ανάπτυξη των ικανοτήτων τους. 

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα και τα οφέλη τους στην αναβάθμιση δεξιοτήτων - ΜΕΡΟΣ Α

Παρακολούθηση μέσα από τον χώρο σας, χωρίς έξοδα μετακινήσεων

Η αύξηση στην τιμή της βενζίνης και των καυσίμωνσυχνά προβληματίζει αρκετό κόσμο, καθώς η μετακίνηση με αυτοκίνητο από το ένα μέρος στο άλλο, και δη όταν πρόκειται για μακρινή απόσταση, δημιουργεί περισσότερα έξοδα και φυσικά επιπλέον χρόνο.

Δώστε προσοχή στο πού και πώς ζητούνται τα στοιχεία σας, αν είναι αξιόπιστος δηλαδή ο φορέας, πριν προβείτε σε εγγραφή σε κάποιο μάθημα.

Μέσω της γνώσης μπορεί να οδηγηθείτε σε ανάπτυξη μιας νέας δεξιότηταςπου δεν είχατε καν φανταστεί

Έχετε ήδη ένα πτυχίο και θέλετε να κάνετε κάτι extra; Ξεκινώντας από την παρακολούθηση ενός μαθήματος, στην πορεία μπορεί να προκύψει και ένα νέο ενδιαφέρον, σχετικό με τον τομέα που επιλέξατε να αναπτύξετε.

Έτσι θα μπορέσετε να πειραματιστείτε και να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, είτε ξεκινώντας ένα νέο χόμπυ είτε παρακολουθώντας ένα παρεμφερές αντικείμενο με αυτό που έχετε σπουδάσει!

Επομένως, μην υποτιμάτε τη σκέψη αυτή, επειδή δεν την έχετε υπόψη: μπορεί να σας αποφέρει κέρδη, αν αργότερα αποφασίσετε ότι τελικά σας αρέσει και ότι θέλετε να το ακολουθήσετε επαγγελματικά.

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.