Δώρα για νεογέννητα

Συντάκτης: Flowmagazine

Ως είθισται, η επίσκεψη στο μαιευτήριο ή μετέπειτα η πρώτη σας επίσκεψη στην οικογένεια ή ακόμη και η βάφτιση του παιδιού, ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες, συνοδεύεται με κάποιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό δώρο. 

Παρακάτω θα διαβάσουμε μερικές από τις συνηθέστερες και πιο διαδεδομένες επιλογές, που θα σας γλυτώσουν από το στάδιο της σκέψης ή θα σας υπενθυμίσουν αυτό που σας διαφεύγει.

Θα λέγαμε ότι σε γενικές γραμμές τα δώρα προς ένα νεογέννητο χωρίζονται σε δύο ευρείες κατηγορίες, τα πρακτικά και τα επενδυτικά.

Όπως λοιπόν συμβαίνει και με την ύπαρξη λίστας γάμου, μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στο ζευγάρι για να ενημερωθείτε εκ των προτέρων για να αναλάβετε κάποια τυχόν ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί σχετικά με τη φροντίδα ή την άνεση του μωρού.

Για παράδειγμα κάποιο μέρος του εξοπλισμού για άμεση ή μεταγενέστερη χρήση, όπως για παράδειγμα ριλάξ, περπατούρα, πάρκο, κάθισμα αυτοκινήτου κ.ά., ή προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως ρουχαλάκια και λούτρινα, κουβερτάκια, συσκευή παρακολούθησης και ενδοεπικοινωνίας.
Για όλα τα παραπάνω, όπως προείπαμε, θα χρειαστεί να ρωτήσετε ξεκάθαρα τους νέους γονείς για να σας καθοδηγήσουν κατάλληλα.

Στην απέναντι μεριά, αν όλες οι επιτακτικές ανάγκες και ίσως και κάποιες πιο πολυτελείς, είναι ήδη εξασφαλισμένες, ή αν έχετε την οικονομική δυνατότητα και η σχέση σας με τους γονείς και το μωρό είναι υψίστης σημασίας, μπορείτε να κατευθυνθείτε σε κάποιο είδος αξίας με διάρκεια στο χρόνο.

Τα χρυσαφικά αποτελούν την επικρατέστερη επιλογή λόγω της διάρκειας της αξίας τους στο χρόνο, προσφέροντας ωστόσο πληθώρα διαφορετικών επιλογών, όπως κάποιο κόσμημα με συναισθηματική αξία, δηλαδή πλακέτα ή βραχιόλι με χαραγμένα το όνομα, ή το ζώδιο ή την ημερομηνία γέννησης

Προτείνουμε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενo και τα πλεονεκτήματα για την αγορά χρυσής λίρας, που αυτόματα προστίθεται στα περιουσιακά στοιχεία του παιδιού. 

Αντίστοιχο επενδυτικό χαρακτήρα φέρει  και το άνοιγμα κάποιου λογαριασμού, στον οποίον θα γίνεται αποταμίευση όλων των χρηματικών δώρων συγγενών και οικογενειακών φίλων κατά τη διάρκεια των χρόνων, με στόχο τη βέβαιη οικονομική εξασφάλιση κάποιων αναγκών, όπως τα φοιτητικά έξοδα.

Τέλος, μπορείτε να αναζητήσετε εκπαιδευτικά παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ηλικία του μωρού, που ναι μεν αποτελούν τρόπο ενασχόλησης και διασκέδασης στην καθημερινότητά του, ταυτόχρονα όμως συμβάλλουν στην άκρως σημαντική πρόσληψη ερεθισμάτων, την ανάπτυξη ικανοτήτων, την ενίσχυση του θάρρους, της περιέργειας, και της ανακάλυψης, βοηθώντας παράλληλα τον γονέα να περάσει πιο ουσιαστικό και δημιουργικό χρόνο μαζί του.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…