Δύο χρόνια με YouSmile σε όλη την Ελλάδα

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Δύο χρόνια συμπλήρωσε στις 25 Οκτωβρίου το YouSmile, δράση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση αυτή απευθύνεται σε όλους τους μαθητές που θέλουν να γίνουν εθελοντές.

Οι διετείς δράσεις του YouSmile

Τα τελευταία δύο χρόνια το YouSmile, δράση αναγνωρισμένη επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έκανε αισθητή την παρουσία του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μέσα από το site http://www.yousmile.gr το ,web TV (http://www.yousmile.gr/webtv) και το Radio (http://www.yousmile.gr/player) έδωσε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να ακουστούν, να πουν αυτό που πιστεύουν και να δράσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 270 εκπομπές με θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και ψυχαγωγικά.

Η δράση του YouSmile αγκαλιάζει το σχολείο. Εκατοντάδες παιδιά και 14 σχολεία συμμετείχαν ενεργά. Πιο ειδικά, ως πλατφόρμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης παρέχει τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία του στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ζωντανέψουν με ήχο και εικόνα τα projects. Παράλληλα, στα δύο αυτά χρόνια τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διοργανώσουν αλλά και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με στόχο την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα όπως το bullying, την παιδική κακοποίηση, την ασφαλή χρήση του Internet.

Και το έργο του δεν σταματά εδώ. Οι YouSmilers αναδείχθηκαν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, μίας Τηλεφωνικής Γραμμής που δίνει λύσεις για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί και λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τελικά, το YouSmile θέλει τους νέους ενεργούς διεκδικητές των Δικαιωμάτων τους δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου κάθε παιδί αυθόρμητα θα μπορεί να παρουσιάσει το μεγαλείο του. Όπως έκανε και ο 10χρονος Ανδρέας, 19 χρόνια πριν, όταν εξέφρασε την επιθυμία λίγο πριν χάσει την μάχη για τη ζωή να δημιουργηθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση καλεί κάθε παιδί, κάθε έφηβο να συμμετέχει:

*Συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ.

*Να ακολουθήσει τα Social Media:

Για καθηγητές που θέλουν να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στο YouSmile μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών Γονέων και Εκπαιδευτικών στο τηλ. 2107609550 ή με email στο school@hamogelo.gr

Περισσότερες πληροφορίες

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» – YouSmile
Τηλέφωνο: 2103306140
Email: yousmile@hamogelo.gr

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…