Δυο κορίτσια, 4 και 7 χρονών… οι πιο μικρές επιχειρηματίες!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Δυο κορίτσια, 4 και 7 χρονών… οι πιο μικρές επιχειρηματίες!Δυο έξυπνες αδερφές από τη Βρετανία πωλούν καραμέλες και παιχνίδια από το eΒay σε χαμηλότερες τιμές… και βγάζουν το χαρτζιλίκι τους! «Ναι» πρόκειται για τις πιο νέες επιχειρηματίες στη Βρετανία, την Elizabeth και την Rebecca Appleyard, που έχουν κλείσει μόλις τα τέσσερα και επτά χρόνια ζωής. Το σπίτι της οικογένειας στο Κεντ της Αγγλίας έχει μετατραπεί σε ένα «επαγγελματικό» γραφείο, με τα δυο κορίτσια να κερδίζουν μέσα από τις μεταπωλήσεις περίπου 120£ ανά 15 ημέρες.

«Η Elizabeth ρωτούσε πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις και πώς θα μπορούσε να βγάζει λεφτά μόνη της, ώστε να αποταμιεύει για το πανεπιστήμιο. Όνειρό της είναι να γίνει επιστήμονας ή μηχανικός, άλλα ξέρει ότι για να τα καταφέρει πρέπει να κάνει οικονομία», σχολιάζει η μητέρα των κοριτσιών, η 34χρονη Rachel Appleyard.

Ο σύζυγος της, ο 36χρονος Peter, επένδυσε στην αρχή £80 στο επιχειρηματικό τους σχέδιο, χρήματα με τα οποία αγόρασαν μέσω ίντερνετ σχοινάκια, βραχιόλια, κουδουνίστρες και ξύλινες καστανιέτες. Παράλληλα, το επιχειρηματικό «μυαλό» της οικογένειας, η Elizabeth, κατάφερε να πείσει τους παππούδες της, τον 79χρονο Bill και την 74χρονη Μαρία, να υπογράψουν σύμβαση και να επενδύσουν £75 , ώστε να έχουν περισσότερα χρήματα στον «κουμπαρά» των επενδύσεων.

Σιγά σιγά, τα δυο κορίτσια σταμάτησαν να παίζουν με κουκλόσπιτα και μαζί με τη μητέρα τους εκτιμούν τις τιμές των παιχνιδιών και τα μηνιαία κέρδη τους. Βέβαια, ακόμα και εάν διαχειρίζονται από κοινού την επιχείρηση, που πήρε το όνομα “Just for Kids”, έχουν αναλάβει διαφορετικά καθήκοντα η καθεμία. Η μεγαλύτερη σε ηλικία έχει αφιερωθεί στο τμήμα των διαδικτυακών πωλήσεων, ενώ το 4χρονο κορίτσι διευθύνει το κομμάτι των γλυκισμάτων και των ποπ κορν.

Πάντως, σύμφωνα με τις δηλώσεις της μητέρας τους στη DailyMail: «Τα κορίτσια είναι ενθουσιασμένα με την επιχείρηση. Σιγά σιγά εξοικειώνονται με το project και το απολαμβάνουν. Τις βλέπουμε στο σαλόνι να περιβάλλονται από σημειώσεις και αριθμομηχανές και να αποταμιεύουν τα χρήματα… όχι να τα ξοδεύουν!».

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.