Δύο εφαρμογές που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις τη γυμναστική

Συντάκτης: Μαρία Κρίβα

Δύο εφαρμογές που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις τη γυμναστικήΕίσαι από αυτούς που οι ώρες στο γυμναστήριο φαντάζουν ατελείωτες; Μήπως ξεκινάς γυμναστική «από Δευτέρα» και ξεχνάς να την συνεχίσεις; Η τεχνολογία είναι εδώ με πλήθος εφαρμογών και συσκευών που θα σε κάνουν να βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου.

Πώς συνδέεται η τεχνολογία με την γυμναστική;

Σύμφωνα με έρευνες που διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο του British Columbia, οι πολυάριθμες εφαρμογές αλλά και gadgets που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια είναι ικανά να βοηθήσουν τον άνθρωπο να γίνει κύριος της σωματικής του άσκησης.

Η τεχνολογία που δημιουργεί συνεχώς νέες συσκευές και εφαρμογές για την παρακολούθηση και τόνωση της υγείας μέσω της γυμναστικής, φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματική. Συμβάλλει ώστε ο καθένας να είναι σε θέση να αποκτά πληροφορίες για ιδανικές ασκήσεις, να οργανώνει ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και να ενημερώνεται από ειδικούς άμεσα μέσα από την οθόνη του κινητού του. Ταυτόχρονα, του δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τα αποτελέσματα της γυμναστικής και να βρίσκει ανά πάσα στιγμή νέες ασκήσεις και προγράμματα.

Αυτές είναι, λοιπόν, δύο συσκευές που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και αποδεικνύουν πως τεχνολογία και γυμναστική πάνε πακέτο.

Δύο εφαρμογές που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις τη γυμναστικήFitbit Activity tracker

Οι συσκευές που δημιουργήθηκαν από την εταιρεία Fitbit έχουν στόχο την καθημερινή παρακολούθηση οποιασδήποτε σωματικής άσκησης πραγματοποιείς. Μετρούν τα βήματα που κάνεις, την απόσταση που διανύεις και τις θερμίδες που καις. Κάθε συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί είτε στον καρπό με τη μορφή βραχιολιού, είτε στα ρούχα είτε στην τσέπη και μεταδίδει τις πληροφορίες που καταγράφει ασύρματα στην ιστοσελίδα του Fitbit. Κάθε χρήστης, έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα στατιστικά της σωματικής άσκησης που πραγματοποιεί καθημερινά, να ανταγωνίζεται τους φίλους του και να βγαίνει πρώτος σε φιλικές προκλήσεις.

Δύο εφαρμογές που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις τη γυμναστικήPear Mobile app

Μια εφαρμογή που φέρνει τον ειδικό στα αφτιά σου προσφέρει η Pear Mobile App και υπόσχεται να προσαρμόσει την γυμναστική στα δικά σου δεδομένα. Η εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε iOS και Android προτείνει τις ιδανικές ασκήσεις σύμφωνα με τους παλμούς της καρδιάς σου που μετρώνται φορώντας την ειδική ζώνη. Στόχος είναι να κάνει την γυμναστική πιο αποτελεσματική δίνοντας προσωπικές οδηγίες και tips από ειδικούς. Αυτό που χρειάζεσαι είναι το κινητό σου, ακουστικά και την ζώνη που μετρά τους σφυγμούς και είσαι έτοιμος για την τεχνολογική εμπειρία που προσφέρει η Pear.

Συντάκτης: Μαρία Κρίβα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.