Δροσερή σούπα αγγουριού σε λιγότερο από 5΄
Ο Chef Μιχάλης Βογιατζής του εστιατορίου Μάγευμα, μας προτείνει μια πολύ γρήγορη, δροσερή και γευστική κρύα σούπα. Όσοι έχετε αδυναμία στις σούπες μπορείτε να τις απολαύσετε και το καλοκαίρι σε μια πιο δροσερή version!
Υλικά για 4 μερίδες
3 αγγούρια μέτρια ή 4 μικρά
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150ml γάλα φρέσκο
1κ.σ χυμό από λάιμ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
4-5 φύλλα βασιλικό
Εργαλεία:
1 μπλέντερ
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τ’ αγγούρια, βγάζουμε και τους σπόρους του αγγουριού.
- Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αγγούρι, το γάλα, το χυμό από λάιμ, το αλάτι, και το πιπέρι. Χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ ώστε να πολτοποιηθούν τα υλικά, γύρω 3-4 στροφές.
- Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, συμπληρώνουμε με λίγο γάλα.
- Αφού το μείγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε 4 βαθιά πιάτα και στολίζουμε με τα φύλλα του βασιλικού. Η σούπα είναι έτοιμη να τη σερβίρετε και να την απολαύσετε!
Καλή σας όρεξη!