Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και τόνο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια σαλάτα για όλες τις εποχές και για όλες τις ώρες. Μπορούμε να τη γευτούμε ακόμη και ως κυρίως πιάτο, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά και μπορεί να φτιαχτεί κι από αρχάριους μάγειρες

ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. μεγάλες γαρίδες

λίγο ξίδι ή λεμόνι

1 φύλλο δάφνης

2 μεγάλες πατάτες

1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο

σαφράν

ελαιόλαδο

αλάτι

μαγιονέζα, μουστάρδα

σουσάμι

μερικά φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις γαρίδες ρίχνοντας λίγο ξίδι και ένα φύλλο δάφνης για 15 λεπτά περίπου.

  • Ταυτόχρονα βράζουμε 2 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.

  • Πασπαλίζουμε μια μεγάλη πιατέλα με σαφράν.

  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τις πατάτες, τις τεμαχίζουμε και τις αλατίζουμε. Έπειτα τις βάζουμε στην πιατέλα.

  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον τόνο και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε λάδι και ξίδι ή λεμόνι.

  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε αρκετή μαγιονέζα με μουστάρδα και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα.

  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τέλος γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…