Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και τόνο
Μια σαλάτα για όλες τις εποχές και για όλες τις ώρες. Μπορούμε να τη γευτούμε ακόμη και ως κυρίως πιάτο, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά και μπορεί να φτιαχτεί κι από αρχάριους μάγειρες
ΥΛΙΚΑ
200 γραμ. μεγάλες γαρίδες
λίγο ξίδι ή λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
2 μεγάλες πατάτες
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
σαφράν
ελαιόλαδο
αλάτι
μαγιονέζα, μουστάρδα
σουσάμι
μερικά φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις γαρίδες ρίχνοντας λίγο ξίδι και ένα φύλλο δάφνης για 15 λεπτά περίπου.
- Ταυτόχρονα βράζουμε 2 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.
- Πασπαλίζουμε μια μεγάλη πιατέλα με σαφράν.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τις πατάτες, τις τεμαχίζουμε και τις αλατίζουμε. Έπειτα τις βάζουμε στην πιατέλα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον τόνο και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε λάδι και ξίδι ή λεμόνι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε αρκετή μαγιονέζα με μουστάρδα και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τέλος γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού.