Η σαλάτα φτιάχνεται και με άλλα ζυμαρικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σας παρουσιάζουμε σήμερα μια πολύχρωμη σαλάτα με ρόκα, …
Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με τόνο
Η τονοσαλάτα ζυμαρικών είναι η ιδανική καλοκαιρινή συνταγή.
Το καλοκαίρι ζητά φαγητά δροσερά, ελαφριά και θρεπτικά. Μια σαλάτα ζυμαρικών με τόνο είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Είναι εύκολη, γρήγορη και γεμάτη γεύση!
Υλικά:
250 γρ. μικρά ζυμαρικά (π.χ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες)
1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένη
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνεις και τα ξεπλένεις με κρύο νερό για να κρυώσουν.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα ζυμαρικά με τον τόνο, το αγγούρι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι.
- Περιχύνεις με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά.
- Τελειώνεις με φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό και αφήνεις τη σαλάτα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά πριν τη σερβίρεις, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική και για πικνίκ, για το γραφείο ή ως συνοδευτικό σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι.