Δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση από το Δ. Θεσσαλονίκης

Συντάκτης: Flowmagazine

Δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση από το Δ. ΘεσσαλονίκηςΔράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση από το Δ. ΘεσσαλονίκηςΠρωτοποριακή εκστρατεία πόρτα-πόρτα (door to door), σε πολυκατοικίες και καταστήματα για την ενημέρωση των δημοτών στα θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης αρχίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, από το ερχόμενο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, και ώρα 9.00 το πρωί με αφετηρία την 5η Δημοτική Κοινότητα.

Με βασικό σύνθημα «Αγαπώ την πόλη μου υιοθετώ την γειτονιά μου», ενεργοί πολίτες της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, μέλη εθελοντικών ομάδων της Πολιτικής Προστασίας, της ομάδας εθελοντών του φορέα «Θεσσαλονίκη 2012», της Διεύθυνσης Εθελοντών και της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την παράλληλη συμμετοχή και τον συντονισμό στελεχών της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, θα μοιράσουν ενημερωτικό φυλλάδιο για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, τη σχετική αφίσα και πληροφοριακό έντυπο με χρηστικές οδηγίες.

Κύριος στόχος της εκστρατείας του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα αστικής συμπεριφοράς, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και η ενεργός συμμετοχή τους σε προγράμματα ανακύκλωσης, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάσης Παππάς.

Δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση από το Δ. ΘεσσαλονίκηςΝα σημειωθεί ότι το πληροφοριακό υλικό που θα μοιραστεί σε δημότες και επαγγελματίες είναι χορηγία της Ε.Ε.Α.Α (Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και εντάσσεται στο γενικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαζί με το διαφημιστικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα που προβάλλεται στα ΜΜΕ της πόλης. Οι ειδικές δράσεις που σχεδιάστηκαν με στόχευση τη βελτίωση των δημόσιων χώρων και δημοτικών εκτάσεων και θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους και σχολεία, αποτελούν τον πρώτο κύκλο της ενημέρωσης και ξεκινούν από την 5η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και αυτές οι προσπάθειες.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος των δυο πλευρών των οδών Β. Όλγας και Β. Γεωργίου με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, (Βίλλα Μορντώχ- Β. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου) και με τερματισμό το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…