DoubleCleansing: Γιατί πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας 2 φορές

Συντάκτης: Αγγελική Κυριακού

Πόσες φορές πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας για να θεωρείται πραγματικά καθαρό;

Είναι γνωστό, ότι τα τελευταία χρόνια η Κορέα έχει τον πρώτο λόγο στη βιομηχανία της ομορφιάς, καθώς όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί, με τα πιο καινοτόμα, αποτελεσματικά και διάσημα προϊόντα να παράγονται στον παράδεισο της ομορφιάς της Άπω Ανατολής. Και πράγματι, αν κάνετε μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο για Κορεάτισσες ηθοποιούς, μοντέλα και γενικότερα διάσημα πρόσωπα, θα διαπιστώσετε ότι η επιδερμίδα τους είναι σαν πορσελάνη, δίχως ίχνος από ψεγάδι.

Οι ίδιες, καθώς επίσης και πολλές guruτης ομορφιάς, ισχυρίζονται ότι το αψεγάδιαστο αυτό δέρμα οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον διπλό καθαρισμό του προσώπου τους, το γνωστό doublecleansing. Τι σημαίνει όμως διπλός καθαρισμός και ποια είναι τα οφέλη του για την επιδερμίδα μας;

Ο διπλός καθαρισμός εξαφανίζει κάθε ρύπο στην επιδερμίδα μας, μαζί με το μακιγιάζ, τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμήγμα. Μα, θα μου πείτε, όλα αυτά δε τα κάνει και το σαπούνι προσώπου που χρησιμοποιούμε έτσι κι αλλιώς; Η απάντηση είναι όχι απαραίτητα. Στους ρυθμούς που ζούμε σήμερα, που είμαστε κατά ένα μεγάλο μέρος της ημέρας εκτός σπιτιού και εκτιθέμεθα στην ατμοσφαιρική ρύπανση και κυρίως στο καυσαέριο, φορώντας μακιγιάζ όλη μέρα και (ελπίζω) αντηλιακό, ο καθαρισμός του προσώπου απαιτεί λεπτομέρεια και προσοχή για να είναι πράγματι αποτελεσματικός και να αφαιρεί όλους τους άνωθεν ρύπους. 

Ειδικότερα, το μακιγιάζ, όπως και το αντηλιακό μας, συνήθως έχουν ως βάση κάποιο έλαιο. Επομένως, σύμφωνα με την κοινή λογική, δεν μπορείς να καθαρίσεις μόνο με νερό και σαπούνι προϊόντα με βάση έλαια, καθότι το νερό δεν μπορεί να τα διαλύσει. 

Άρα, η διαδικασία έχει ως εξής: Το πρώτο βήμα, ο καθαρισμός της επιδερμίδας μας θα πρέπει να γίνεται με κάποιο λάδι καθαρισμού. Ακόμη, τα διάφορα ακατέργαστα έλαια έχουν εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα, αρκεί να προσέξουμε να μην αποτελούν φαγεσωρογόνα έλαια, τα οποία θα φράξουν τους πόρους του δέρματός μας και θα προκαλέσουν αναπόφευκτα ακμή. Για παράδειγμα, σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγετε το λάδι καρύδας. 

Από την  άλλη, δε μπορούμε να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας ούτε μόνο με κάποιο λάδι, αφού ο ιδρώτας και η σκόνη χρειάζονται κάποιο υδροδιαλυτό προϊόν για να αφαιρεθούν από την επιδερμίδα μας. Άρα, το δεύτερο βήμα στον καθαρισμό μας είναι το απαλό μασάζ με κάποιο ήπιο και ενυδατικό σαπούνι καθαρισμού, κατάλληλο για την επιδερμίδα του προσώπου.

Ποια είναι τα οφέλη του διπλού καθαρισμού; 

DoubleCleansing: Γιατί πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας 2 φορές

Εκτός από πραγματικά καθαρή επιδερμίδα, όσες έχουν εντάξει τον διπλό καθαρισμό στη ρουτίνα τους έχουν παρατηρήσει ακόμη περισσότερα οφέλη. Πρώτα απ’ όλα, για όσες το fullμακιγιάζ αποτελεί καθημερινότητα, ο διπλός καθαρισμός είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού που εγγυάται ότι αφαιρείται κάθε ίχνος μακιγιάζ από την επιδερμίδα. Έπειτα, όταν η επιδερμίδα μας είναι απόλυτα καθαρή, τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζουμε μετά τον καθαρισμό «κάθονται» καλύτερα, απορροφώνται και δρουν γρηγορότερα, άρα λειτουργούν και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τρίτον, το έλαιο καθαρισμού προσφέρει ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας κάνοντάς την πιο λαμπερή, αλλά και πιο απαλή από το πρώτο κιόλας βήμα περιποίησής της. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθαρισμός και ενυδάτωση, η απαραίτητη ρουτίνα για την ομορφιά


Τι προϊόντα πρέπει να επιλέξετε για τον διπλό καθαρισμό; 

Όσον αφορά το πρώτο βήμα, θα πρέπει να βρείτε το κατάλληλο για εσάς προϊόν, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν έχετε μια πιο ξηρή αλλά ή πιο αφυδατωμένη επιδερμίδα, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο balmή βούτυρο καθαρισμού, ενώ αν έχετε μια πιο λιπαρή, θα πρέπει να στραφείτε σε κάποιο λεπτόρευστο λάδι καθαρισμού. 

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και ακμή, ο καθαρισμός με λάδι θα προκαλέσει μεγαλύτερη λιπαρότητα; 

Όχι. Το δέρμα μας παράγει σμήγμα όταν νιώθει ότι δεν είναι ενυδατωμένο και δεν έχει στη σύστασή του επαρκή ποσότητα σε έλαια. Εάν επιχειρήσετε να καθαρίσετε τη λιπαρή σας επιδερμίδα με κάποιο έλαιο, τότε το δέρμα σας θα είναι ενυδατωμένο και πλήρες σε έλαια. Επομένως, δε χρειάζεται η επιπλέον παραγωγή σμήγματος. 

Δοκιμάστε να εντάξετε τον διπλό καθαρισμό στην καθημερινότητά σας και αναμφίβολα θα δείτε πολύ γρήγορα τα οφέλη του. 

Συντάκτης: Αγγελική Κυριακού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.