Δωρίστε το παλιό ποδήλατό σας για καλό σκοπό

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Πριν λίγες εβδομάδες ξεκίνησε μια πρωτότυπη δράση στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια. Οι Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ, οι Εθελοντές Θεσσαλονίκης- Αγάπη χωρίς Σύνορα και η οργάνωση People in Need συναντήθηκαν με πρόσφυγες και συμφώνησαν να ξεκινήσουν να κάνουν «πετάλι».

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διατεθούν ποδήλατα και μαθήματα ασφαλούς ποδηλασίας. Να δοθούν, δηλαδή, περισσότερες δυνατότητες φυσικής άσκησης, κοινωνικής δραστηριότητας, και μετακίνησης αλλά και τεχνικές γνώσεις επισκευής ποδηλάτων. Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία ενός σταθμού ποδηλάτων κοινής χρήσης. Έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή και η επισκευή των ποδηλάτων που συγκεντρώθηκαν από δωρεές πολιτών.

Η προσπάθεια αποτελεί μέρος του προγράμματος «Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια» που ξεκίνησε η οργάνωση Πράσινες Διαδρομές Κοιν.Σ.Επ. και συμμετέχει στο πρόγραμμα MOVE Quality. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Εργάνη και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η πρώτη φάση περιλάβανε την δημιουργία του σχεδίου για το πρόγραμμα «Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια» για παιδιά και ενήλικες, μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα «Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια» φιλοδοξεί να ξεκινήσει και στα υπόλοιπα Κέντρα Φιλοξενίας αλλά και στις γειτονικές πόλεις των Κέντρων με την συνεργασία και τις δωρεές πολιτών και φορέων. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται ποδήλατα, εργαλεία και ανταλλακτικά, αντανακλαστικά, φώτα, κράνη για γιλέκα.

Χρηματικές δωρεές για τον σκοπό αυτό γίνονται εδώ

www.youcaring.com

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.