Δωρεάν τέχνη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Συντάκτης: Flowmagazine

Δωρεάν τέχνη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδεςΗ INTERAMERICAN βρίσκεται για δεύτερη χρονιά δίπλα στα άτομα με ειδικές ανάγκες μέσα από ψυχαγωγικές ή θεραπευτικές “παροχές”, ενώ παράλληλα στηρίζει τα άτομα υπό απεξάρτηση από ουσίες. Το πρότυπο πρόγραμμα «Art & Therapy» χαρίζει χαμόγελα στην κοινωνία… ενώ φέτος, παρούσα δηλώνει και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών!

Η δράση αλληλεγγύης απευθύνεται σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς και μεταφράζεται πρακτικά σε δωρεάν παροχή εισιτηρίων που χορηγεί η INTERAMERICAN για την παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων και συμμετοχή σε δρώμενα, που οι οργανισμοί επιλέγουν από το πρόγραμμα της φετινής περιόδου (2013-2014) της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Αποδέκτες του «Art & Therapy» φέτος θα είναι άτομα από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), την Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.), το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με νευρομυικές παθήσεις MDA Hellas, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), τη Μονάδα Εφήβων – Νέων του ΟΚΑΝΑ «Ατραπός», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Σωματείο για την απεξάρτηση «ΘΗΣΕΑΣ».

Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος αξιοποιήθηκαν 1.000 παρουσίες σε επιλεγμένες παραστάσεις από τους οργανισμούς, που φέτος είναι περισσότεροι μετά την αποτελεσματικότητα που παρατηρήθηκε κατά την πρώτη πιλοτική περίοδο πέρυσι.

Σε κοινή τοποθέτησή τους τα συνεργαζόμενα μέρη – τόσο ο Χρήστος Καρράς, εκτελεστικός διευθυντής και υπεύθυνος τομέα μουσικής της Στέγης όσο και ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και κοινωνικής ευθύνης της INTERAMERICAN- επισημαίνουν τη θεραπευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη που παρέχουν οι Τέχνες και ο Πολιτισμός σε άτομα με ιδιαιτερότητες, τα οποία απειλούνται με περιθωριοποίηση, δίνοντας περιεχόμενο στην καθημερινότητά τους.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…