Δωρεάν πρωτότυπες δράσεις για γονείς με παιδιά από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Δωρεάν πρωτότυπες δράσεις για γονείς με παιδιά από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ Για μια μοναδική μουσειακή εμπειρία επισκεφτείτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ και απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας τις πρωτότυπες δράσεις του. Από πολυαισθητηριακά παιχνίδια για την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, δράσεις για εφήβους, εικαστικά εργαστήρια, μέχρι και θεατρική παράσταση. Όλες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν, βιαστείτε και κλείστε θέση.

Πρωτότυπες δράσεις για Γονείς με Παιδιά 7-14 ετών

Επικοινωνούμε ουσιαστικά με τα παιδιά μας στο Μουσείο που «αφηγείται» ποικίλες Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών. Ένα πρόγραμμα για την οικογένεια με τη διαμεσολάβηση Μουσειοπαιδαγωγού, Ψυχολόγου και Εικαστικού.

18 και 19 Ιανουαρίου 2014
Μαθησιακές Δυσκολίες
«Και ο Μαρκόνι δεν ήταν σπουδαίος μαθητής, έγινε όμως ένας Μεγάλος Εφευρέτης»

Με πολυαισθητηριακά παιχνίδια μιλάμε για τους εφευρέτες, τη ζωή τους και τις μεγάλες ανατροπές που έφεραν στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών. Οι γονείς με τη διαμεσολάβηση της ψυχολόγου προσεγγίζουν τις διαφορετικές μορφές νοημοσύνης, τις διαφορετικές ικανότητες αλλά και τον τρόπο αναγνώρισης τους. Γονείς και παιδιά δημιουργούν στο εικαστικό εργαστήρι μας την προσωπογραφία του Μαρκόνι με ψηφίδες.

22 και 23 Μαρτίου 2014
Εφηβεία
«Βρίσκουμε δρόμους Επικοινωνίας»

Η Μουσειοπαιδαγωγός, η Ψυχολόγος και η Εικαστικός οδηγούν εφήβους και γονείς μέσα από ομαδικές δράσεις να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Μία δράση από τους εφήβους για τους εφήβους την ίδια ώρα που οι γονείς μιλούν τρόπους διαχείρισης της επικοινωνίας στην περίοδο της εφηβείας. Ομαδικά τυπώματα σε κοινά έργα εφήβων και των γονιών τους στο Μουσείο.

17 και 18 Μαΐου 2014
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων-ICOM

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Διεθνή Ημέρα Μουσείων! Επικοινωνήστε με το Μουσείο και ενημερωθείτε!
Κάτι καλό ετοιμάζει για εσάς την ημέρα της γιορτής του!

Εικαστικό Εργαστήριο για Γονείς με Παιδιά 5-10 ετών:

‘Μάντεψε τι είναι;’

Ένα παιχνίδι εμπειρία, που εξάπτει τη φαντασία και τη δίψα για μάθηση. Τα παιδιά γίνονται Υπερήρωες του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και ανακαλύπτουν τα μυστικά του συναρπαστικού κόσμου των τηλεπικοινωνιών και του Μουσείου, «καλλιτεχνούν» και η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα «κυνήγι θησαυρού» στις αίθουσές του!

Τα παρακάτω Σαββατοκύριακα:
15 και 16 Φεβρουαρίου 2014
12 και 13 Απριλίου 2014
17 και 18 Μαΐου 2014

Θεατρική παράσταση «Η φάρμα του διαδικτύου» – 8 Φεβρουαρίου 2014

Οι ήρωες της φάρμας, ο μικρός Νικόλας και η μικρή Νίκη μαζί με τον πιστό σκύλο τους τον Ηρακλή και έχοντας ως σοφή σύμβουλό τους μια κουκουβάγια, τη Βάγια, ζουν μαζί με τους γονείς τους στη φάρμα, όπου μεγαλώνουν δίπλα στα αγαπημένα τους ζώα. Όλοι μαζί σερφάρουν στο διαδίκτυο. Τι, όμως, πρέπει να προσέχουν, ώστε να μπορούν να διαβαίνουν τα διαδικτυακά μονοπάτια με ασφάλεια; Μια παράσταση για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών που τα εκπαιδεύει για ασφαλή, ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μέσα από πέντε χαρούμενες ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια φάρμα ζώων με ήρωες το Νικόλα και τη Νίκη, τη σοφή κουκουβάγια και τον πιστό φίλο Ηρακλή, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολύ σημαντικά θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο:

  • Αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους.
  • Προστασία των προσωπικών δεδομένων.
  • Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών.
  • Σεβασμός στην ιδιωτική ζωή τρίτων.
  • Παρενόχληση και γελοιοποίηση στο Διαδίκτυο.
  • Ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.

Info:

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Πρωτέως 25, 145 64 Νέα Κηφισιά
Τηλ:210-6201899, 210-6201999

Κλείστε έγκαιρα θέση.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…