Δωρεάν εξετάσεις για την ακράτεια

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Δωρεάν εξετάσεις για ακράτειαΠερίπου 650.000 Έλληνες, υποφέρουν από ακράτεια και Σύνδρομο Υπερλειτουργικής κύστης και οι περισσότεροι από αυτούς δεν συμβουλεύονται καν γιατρούς. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία και μέλη αυτής, πραγματοποιούν δωρεάν ουρολογικούς ελέγχους για την ακράτεια σε όλη την Ελλάδα, για άνδρες και γυναίκες, από τη Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.

Σύνθημα της καμπάνιας της ΕΟΕ είναι: «Γιατί να αλλάζεις ακόμα πάνες, όταν μπορείς να αλλάξεις ζωή». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην ειδική γραμμή της ΕΟΕ, στο τηλέφωνο 21 21 21 1050 καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα συνεργαζόμενα ιατρεία και νοσοκομεία.

Το πρόβλημα της ακράτειας δεν είναι ασήμαντο όπως φαίνεται σε πολλούς,. Η συγκεκριμένη νόσος μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις στη φυσική, συναισθηματική και ψυχική κατάσταση των ασθενών. Επίσης, περιορίζει την κοινωνική ζωή και τον νυκτερινό ύπνο. Σημαντικό πρόβλημα είναι και η αποφυγή σεξουαλικών επαφών, λόγω φόβου για τη διαφυγή ούρων.

Η διάγνωση της νόσου γίνεται εύκολα από τον ειδικό Ουρολόγο, βάση κυρίως των συμπτωμάτων, αλλά και με τη βοήθεια απλών ερωτηματολογίων. Παράλληλα, με την καθοδήγηση του ειδικού, γίνεται η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για την αντιμετώπιση της νόσου.

Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.

Πληροφορίες, τηλ: 21 21 21 1050 (αστική χρέωση)

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr