Δωρεάν εκπαίδευση σε νέες startup επιχειρήσεις

Συντάκτης: Flowmagazine

Δωρεάν εκπαίδευση σε νέες startup επιχειρήσειςH COSMOTE ανακοίνωσε το COSMOTE Startup, ένα νέο startup incubation πρόγραμμα για ομάδες που θέλουν να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα, σε συνεργασία με το Found.ation, την ΕΕΔΕ– Ελληνική Εταιρία Διοικήσεων Επιχειρήσεων και το ΟΤΕ Academy.

Η λογική πίσω από όλο το πρόγραμμα είναι απλή. Γνώση και ουσιαστική βοήθεια για νέους δημιουργούς οι οποίοι κάνουν αυτόν τον καιρό το δικό τους ξεκίνημα. Άνθρωποι που θέλουν να χτίσουν κάτι σοβαρό, μακριά από το hype και τα trends της εποχής. Η συγκεκριμένη προσπάθεια φιλοδοξεί να αποτελέσει την πιο ολοκληρωμένη πρωτοβουλία στο κομμάτι των incubation/accelators στη χώρα μας.

Αν έχεις δημιουργικό μυαλό και πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες, είσαι στο κατάλληλο μέρος! Από αυτή τη στιγμή ανοίγεται μπροστά σου ο δρόμος για να κάνεις την ιδέα σου επιχείρηση. Η COSMOTE σε συνεργασία με την ελληνική εταιρία διοικήσεως επιχειρήσεων, τον φορέα επιχειρηματικότητας found.ation και την OTEAcademy δημιούργησαν το πρόγραμμα COSMOTE StartUp, στα πλαίσια της ενέργειας “ο κόσμος μας, εσύ”. Ένα πρόγραμμα που θα μεταμορφώσει καινοτόμες ιδέες σε νέες επιχειρήσεις!

Έχεις ό,τι χρειάζεται για το COSMOTE StartUp;

Το COSMOTE StartUp δημιουργήθηκε έχοντας ως βασικό σκοπό την ανάπτυξη και την προώθηση νέων ιδεών. Γι’ αυτό το μόνο που χρειάζεται να έχεις για να πάρεις μέρος στο πρόγραμμα είναι 3 βασικά στοιχεία: μια καινοτόμα ιδέα, μια δεμένη ομάδα και πάθος για να κάνετε την ιδέα σας να ξεχωρίσει!

Οι 3 φάσεις του COSMOTE StartUp

Είσαι έτοιμος να πάρεις μέρος στο COSMOTE StartUp; Η διαδικασία είναι απλή!

  • Η πρώτη σου κίνηση είναι να καταθέσεις μαζί με την ομάδα σου την υποψηφιότητά σας μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2013.
  • Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, η Επιτροπή θα επιλέξει μέχρι 40 ομάδες, που θα προσκληθούν για να συμμετάσχουν στο Selection Day.
  • Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή θα καταλήξει στις 10 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τρίμηνο πρόγραμμα COSMOTE StartUp.

ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Oι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε σειρά μαθημάτων σχετικά με το στήσιμο μιας επιχείρησης για την σωστή εξέλιξη της ιδέας τους και σε πρακτικά επιχειρηματικά κομμάτια. Επιλεγμένοι coaches θα συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη των ομάδων και των επιχειρηματικών τους πλάνων.

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια που θα λαμβάνουν χώρα τα απογεύματα, με σημαντικούς ομιλητές από τον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι ομιλητές θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους.

ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο, άμεσα προσβάσιμο, φιλικό και καταπράσινο περιβάλλον, οι σύγχρονες και υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της OTEAcademy θα αποτελέσουν το χώρο φιλοξενίας του προγράμματος.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Οι 10 ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την εξελιγμένη πλέον επιχειρηματική τους ιδέα, η οποία θα έχει εξελιχθεί μετά από τρεις (3) μήνες εντατικής εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια ενός “Investors Day”. Στο Investors Day, αναμένεται να προσκληθούν ελληνικές επενδυτικές εταιρίες, ιδιώτες επενδυτές και επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύψει τα εκπαιδευτικά κομμάτια Marketing, Business και Fincance. Κάντε κλικ στην εβδομάδα ενδιαφέροντος για να δείτε τις ώρες μαθημάτων, εργαστηρίων καθώς και τον ομιλιών που θα γίνουν.

FAQs

Ποιες είναι οι ιδέες που ψάχνετε;

Το COSMOTE StartUp ψάχνει ιδέες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, η τεχνολογία και το retail, χωρίς ωστόσο αυτό να αποκλείει οποιαδήποτε ιδέα η οποία παρουσιάζει επιχειρηματικό ενδιαφέρον και μπορεί να “πείσει” πως εξυπηρετεί (ή δημιουργεί) μια ανάγκη.

Ποιά είναι η διαδικασία επιλογής;

Όλες οι υποβληθείσες ιδέες θα περάσουν μια αρχική αξιολόγηση από την συντονιστική ομάδα του προγράμματος, με στόχο οι πιο ολοκληρωμένες να περάσουν στην διαδικασία του Selection Day, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά στην κριτική επιτροπή του προγράμματος, η οποία θα αποτελείται από επενδυτές, αναγνωρισμένους επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς.

Τι είναι αυτό που θα προσφέρει το COSMOTE StartUp στους συμμετέχοντες;

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να δουλέψουν και να εξελίξουν την ιδέα τους σε προϊόν, απερίσπαστοι, για τρεις μήνες. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις για την δομή μιας επιχείρησης. Παράλληλα, θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο μεντόρων, το οποίο αποτελείται από έμπειρα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, με πλούσια εμπειρία στην πραγματική αγορά και οικονομία.

Από πόσα άτομα πρέπει να αποτελείται μια ομάδα για να υποβάλει αίτηση;

Απαιτούνται τουλάχιστον 2 συμμετέχοντες ανά ομάδα και έως 3.

Πρέπει να έχουμε έτοιμο επιχειρηματικό πλάνο (business plan);

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει επιχειρηματικό πλάνο. Παρόλα αυτά οι ομάδες με κατανόηση της αγοράς-στόχου, των ανταγωνιστών αλλά και του συγκριτικού πλεονεκτήματος του προϊόντος/υπηρεσίας που θέλουν να προσφέρουν, θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν πιο άμεσα το πρόγραμμα.

Πως διασφαλίζεται το απόρρητο των ιδεών;

To COSMOTE StartUp δεν μπορεί να υπογράψει οποιουδήποτε είδους συμφωνία τήρησης απορρήτου λόγω της πληθώρας των αιτήσεων. Οι ιδέες θα παρουσιαστούν μόνο στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Πού θα γίνουν τα μαθήματα και το συνολικό πρόγραμμα;

Όλο το πρόγραμμα COSMOTE StartUp θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της OTEAcademy, στον οποίο για το χρονικό διάστημα που θα τρέχει το πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση μόνον όσοι εμπλέκονται και συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα σε αυτό.

Γιατί να συμμετάσχω;

Αναμφισβήτητα, οι πρώτοι μήνες ζωής ενός startup καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει νέους επιχειρηματίες να εξελίξουν την ιδέα τους σε προϊον, παρέχοντας τους ένα άρτιο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, πρόσβαση σε έμπειρα στελέχη και επιχειρηματίας της εγχώριας και όχι μόνο σκηνής αλλά και ένα ολοκληρωμένο – πρακτικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς.

Σε τι θα με ωφελήσει η ημέρα παρουσίασης της ιδέας μου στο κοινό που θα επιλέξετε;

Η εμπειρία της παρουσίασης της ιδέας σας μπροστά σε ένα έμπειρο και απαιτητικό κοινό είναι αναμφισβήτητα ένα σπουδαίο κέρδος για κάθε νέο επιχειρηματία. Εκτός των παρουσιάσεων από τους υποψηφίους, την ημέρα εκεί θα γίνουν μια σειρά ομιλιών από σημαντικούς ανθρώπους της επιχειρηματικής σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πέρα από τους ομιλητές, στο κοινό θα βρίσκονται επενδυτές, νέοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Μπορούν να συμμετέχουν startup που έχουν ήδη δεχτεί κάποια χρηματοδότηση;

Ναι, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή startups που έχουν δεχθεί κάποια χρηματοδότηση, σε επίπεδο επένδυσης σποράς (seed investment μέχρι 60.000 Ευρώ).
Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους, διδαχθεί από τα λάθη τους και επεκτείνει τον επιχειρηματικό και επενδυτικό τους κύκλο. Θα είναι πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δική τους μοναδική επιχειρηματική πορεία.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του προγράμματος;

Το πρόγραμμα είναι αρκετά απαιτητικό και εντατικό. Με στόχο την βέλτιστη εξέλιξη των ομαδων, απαιτείται παρουσία στο χώρο καθώς και η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Τέλος, βασική προϋπόθεση είναι και η ενεργή συμμετοχή όλης της ομάδας στις συναντήσεις με τους coaches, καθως και η εμπρόθεσμη υποβολή των αναφορών προόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπείτε στο http://www.cosmotestartup.gr.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…