Δωρεάν apps κάνουν τις σχέσεις εξ αποστάσεως… ευκολότερες!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Η τεχνολογία φέρνει πιο κοντά τα ζευγάρια που έχουν σχέση εξ αποστάσεως… με τα apps των iPhone και Android κινητών να παίρνουν φωτιά! Μπορεί να μένουν χιλιόμετρα μακριά ή στην άλλη άκρη του πλανήτη, αλλά οι δωρεάν εφαρμογές μπορούν να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα και να προσθέσουν λίγο ρομαντισμό στη σχέση. Άλλες προσφέρουν βιντεοκλήσεις και δωρεάν chat και άλλες παιχνίδια χωρίς χρέωση και αποστολή φωτογραφιών. Εδώ θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που μεριμνούν για όσους έχουν πει «ναι» στη σχέση από απόσταση…

Avocado

Μια δωρεάν εφαρμογή για τα iPhone και τα Android που φέρνει το ζευγάρι… πιο κοντά ακόμα και εάν βρίσκεται σε διαφορετικές χώρες! Επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν ιδιωτικά μηνύματα, να μοιράζονται φωτογραφίες ή σκίτσα, να έχουν κοινό ημερολόγιο και λίστες ή ακόμα και να παρακολουθούν τις επετείους τους. Πολλοί, βέβαια, στέλνουν εικονικά φιλιά και αγκαλιές και συμπληρώνουν ένα κοινό ημερολόγιο με τα ραντεβού και τις άδειές τους.

Kayak

Το Kayak θεωρείται ο καλύτερος φίλων για τον σχεδιασμό ταξιδιών, αφού σας βρίσκει πτήσεις σε χαμηλές τιμές έτσι ώστε να επισκεφτείτε το σύντροφό σας… χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία! «Ναι» σίγουρα εάν μένετε σε διαφορετικές χώρες, τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια «φθείρουν» τη σχέση σας. Το app σας επιτρέπει να αναζητήσετε τις καλύτερες προσφορές σε εισιτήρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και ξενοδοχεία μέσα από την πλοήγηση σε πολλαπλές ταξιδιωτικές ιστοσελίδες.

Skype

Το no1 app για κάθε ζευγάρι που έχει σχέση εξ αποστάσεως, αφού πέρα από δωρεάν «ενώνει» μέσα από τις video-κλήσεις του. Ακόμα και εάν βρίσκεστε μίλια μακριά, έχετε την ευκαιρία μέσα από το Skype να μιλήσετε live και πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλο. Αρκεί να είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi και σας περιμένουν αμέτρητες διεθνείς κλήσεις προς άλλους χρήστες skype… χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ! Την ίδια δουλειά βέβαια όσον αφορά τις κλήσεις και τα sms κάνουν και τα πασίγνωστα Whatsapp και Viber.

Couple

Ένα γλυκό app στο οποίο όταν το ζευγάρι αγγίζει ταυτόχρονα την οθόνη με τον αντίχειρά του… το τηλέφωνο δονείται για λίγο. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα κοινό μέρος για την ανάρτηση βίντεο ή φωτογραφιών, σκίτσων ή ηχητικών μηνυμάτων. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για ένα app για να ανταλλάσετε μηνύματα με τη βοήθεια αυτοκολλήτων και να παίζετε παιχνίδια… κρυφά και με ασφάλεια! Ένα από τα «ατού» της είναι η «μυστική αποστολή», κατά την οποία στέλνονται φωτογραφίες που εξαφανίζονται από το κινητό του λήπτη μετά από μικρό χρονικό διάστημα.

IceBreak

Το Theicebreak έχει σχεδιαστεί για να συνδέσει συναισθηματικά τα ζευγάρια με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Η εφαρμογή προσφέρει μια σειρά από ερωτήσεις και δραστηριότητες για να σας φέρει πιο κοντά και να σας αφήσει να γνωριστείτε καλύτερα… έστω και online! Βέβαια, οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν, όχι μόνο δημόσια, αλλά και ιδιωτικά σε ένα “wall” στο οποίο αναρτούνται σημειώσεις, σκίτσα ή μηνύματα.

Bistri

Μέσα από το BIstri μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο, στο οποίο να μοιράζεστε με το σύντροφο ή την οικογένειά σας φωτογραφίες και προσωπικά αρχεία. Ακόμα και όσοι που δεν έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στο δίκτυο μπορούν να λάβουν τα αρχεία μέσω email ή SMS. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα συνομιλίας μέσω βίντεο και τα screenshots κατά τη διάρκεια της κλήσης.

EverSnapp

Ένα app που μετατρέπεται στο ιδιωτικό άλμπουμ ενός ζευγαριού, με φωτογραφίες που έχουν υψηλότερη ποιότητα κατά πέντε φορές σε σχέση με το Instagram και το Facebook. Κάθε στιγμή μπορείτε να προσθέτετε παλιές αναμνήσεις ή νέες εμπειρίες που θέλετε να μοιραστείτε με το σύντροφό σας. Αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή στο iPhone ή το Android σας, να συνδεθείτε στο Facebook και να δημιουργήσετε ένα νέο online άλμπουμ που θα σας φέρει λίγο πιο κοντά…

Tokii

Με το app Tokii θα οδηγήσετε τη σχέση εξ αποστάσεως σε ένα νέο επίπεδο. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να παίξετε παιχνίδια και να κερδίσετε μερικές συμβουλές για τη σχέση σας. Το γνωστό και ως “MoodMeter” επιτρέπει στο σύντροφό σας να καταλάβει πώς αισθάνεστε και να διαβάσει τα ραβασάκια σας. Ακόμα και εάν έχετε κατακλυστεί από απογοήτευση ή θυμό λόγω κακής επικοινωνίας… το Tokii θα επαναφέρει την καλή σας διάθεση!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.