Δωμάτιο με Wi-Fi, όχι με θέα…

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Δωμάτιο με Wi-Fi, όχι με θέα…Το γνωρίζουμε ότι όπου ανακατεύεται η γνώμη και η άποψη πολλών ανθρώπων είναι ικανή να αλλάξει ακόμα κι αυτό που φαινόταν ότι δεν αλλάζει με τίποτα. Δεν περιμέναμε, όμως, ότι η ξαφνική στροφή των ξενοδοχείων τα τελευταία χρόνια να προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi πρόσβαση στα δωμάτιά τους είναι αποτέλεσμα… πίεσης, και μάλιστα έντονης, του κοινού. Αυτό αποδείχτηκε από τα στοιχεία μιας εκτεταμένης έρευνας που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας HotelChatter.com και αφορούσε την προσφορά Wi-Fi από ξενοδοχεία όλων των βαθμίδων σε όλο τον κόσμο και πόσο επηρεάζει η πρόσβαση στο διαδίκτυο την επιλογή των πελατών.

Οι αριθμοί εκπλήσσουν. Η έρευνα έδειξε ότι το 43% των πελατών (δηλαδή σχεδόν ο ένας στους δύο!) δεν επιλέγουν πια κατάλυμα που δεν τους εξασφαλίζει δωρεάν Wi-Fi όχι σε κάποιο μέρος του ξενοδοχείου (π.χ. στο λόμπι) αλλά μέσα στο ίδιο το δωμάτιό τους. Οι πιο… απαιτητικοί, μάλιστα, σ’ αυτά τα θέματα είναι οι πολυπληθείς τα τελευταία χρόνια Κινέζοι τουρίστες, το 70% των οποίων παραδέχτηκε ότι η πρώτη ερώτηση που έκανε για το δωμάτιο είναι αν έχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο! Οι Ινδοί τουρίστες έρχονται δεύτεροι σε… ηλεκτρονική διαθεσιμότητα με 58% και από τους Ευρωπαίους οι Ρώσοι τουρίστες (που αποτελούν πια μια αξιοσέβαστη μερίδα της τουριστικής πίτας) έχουν το προβάδισμα με 48%.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή το 64% των ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο προσφέρουν στους πελάτες τους δωρεάν ίντερνετ. Πριν λίγα χρόνια η υπηρεσία αυτή χρεωνόταν, μάλιστα στα ξενοδοχεία πολυτελείας η χρέωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εξωπραγματική, καθώς έφτανε σε ορισμένα και τα 30 δολάρια τη μέρα! Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας σύντομα η κάλυψη από τα δωρεάν Wi-Fi Spots που θα ξεφυτρώνουν παντού θα είναι τόσο καθολική που δεν θα χρειάζονται καν οι προσωπικοί λογαριασμοί του καθενός μας! Αυτή τη στιγμή π.χ. σε όλες τις ΗΠΑ λειτουργούν περισσότερα από 183.000 Wi-Fi hotspots και καλύπτουν το 81,7% της επιφάνειας της χώρας χωρίς να απαιτούν την παραμικρή χρέωση.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…