DIY διακοσμητικά για τη βεράντα, με καλοκαιρινά θέματα

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Ορισμένες ιδέες από εμάς, θα ήταν οι εξής:

 1. Πάρε μια παλιά λάμπα και ξεβίδωσε το καπάκι στο πίσω μέρος, πολύ προσεκτικά. Έπειτα, βγες μια βόλτα στην παραλία ή στο δάσος, ή στο χωράφι και μάζεψε υλικά όπως άμμο, πετραδάκια, κοχύλια, αν θέλεις πρόσθεσε και λίγες χάντρες. Τα βάζεις μέσα στο γυάλινο τμήμα της λάμπας, έπειτα κλείνεις το καπάκι. Το στερεώνεις σε ένα ξύλο, κολλώντας το με σιλικόνη. Εναλλακτικά, το δένεις σε ένα κομμάτι σπάγγο και κρεμάς την κατασκευή σε ένα σημείο ευδιάκριτο και βολικό.
 2. Γαλάζια φωτάκια μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, ή σε ένα βάζο, μπορούν να δώσουν μια νέα, καλοκαιρινή χροιά στο μπαλκόνι σου.
 3. Χρησιμοποίησε γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες, στα καπάκια των οποίων έχεις καλλιτεχνήσει, ως ποτήρια για χυμό, ή παγωμένο καφέ. Όπως ακριβώς κάνουν ορισμένες καφετέριες, έτσι κι εσύ, θα βάλεις την προσωπική σου πινελιά στην μορφή που θα έχουν τα καλοκαιρινά σου ροφήματα.
 4. Βάψε τις παλιές ρόδες ποδηλάτου σε έντονο χρώμα, με σπρέι ή περισσευούμενη μπογιά. Μέσα σε αυτές, βάλε μικρές γλάστρες με λουλούδια… για άρωμα καλοκαιριού.
 5. Φτιάξε αστερίες με πηλό, χρωμάτισέ τους και κρέμασέ τους με πρόκες στον τοίχο.
 6. Χρωμάτισε τις αυγοθήκες με όποιο χρώμα σού αρέσει, και μέσα σε αυτές βάλε άμμο. Πάνω στην άμμο, βάλε κεράκια ρεσσώ. Προσοχή- οι αυγοθήκες να μην είναι χάρτινες!
 7. Βγάλε το στρωματάκι έξω και τύλιξέ το με μια λεπτή κουβέρτα. Πάνω του βάλε 3-4 μαξιλάρια. Στα κάγκελα τριγύρω δέσε τα παλιά φουλάρια. Θα διαβάζεις το βιβλίο σου σε ένα εξωτικό μέρος.
 8. Κόψε το εξωτερικό περίβλημα της καρύδας στη μέση. Μέσα σε κάθε πλευρά, βάλε αρωματικές μπάλες που βρίσκεις εύκολα στην αγορά. Αν θες, στόλισε το περίβλημα με κοχύλια. Μπορείς να βάλεις το άρωμα καλοκαιριού, σε κάθε γωνιά της βεράντας.
 9. Βγάλε τα πιαστράκια από τα παλιά σκουλαρίκια. Πέρνα κλωστή στο καλούπι. Κάνε το ίδιο με όσα παλιά σκουλαρίκια έχεις, ίσως χρησιμοποιώντας πολύχρωμες κλωστές. Κρέμασέ τα στα κάγκελα.

DIY διακοσμητικά για τη βεράντα, με καλοκαιρινά θέματα

 1. Πάρε το γυάλινο μπουκάλι από το κρασί, δέσε στην εξωτερική επιφάνειά του έναν φιόγκο σε χρώμα που να ταιριάζει, και αξιοποίησέ το ως βάζο.
 2. Φτιάξε προστατευτικά τραπεζιού από τα ροφήματα, χρησιμοποιώντας παλιά cd. Μπορείς να τα ντύσεις με χαρτοταινία, να ζωγραφίσεις το μοτίβο που θες, και έπειτα να περάσεις από πάνω το διάφανο, αυτοκόλλητο χαρτί περιτυλίγματος για τα σχολικά βιβλία.
 3. Ένα παλιό κουτί, μπορεί κάλλιστα να γίνει μια ωραία θήκη, στολισμένη με κοχύλια κάθε λογής! Μέσα σε αυτή τη θήκη, μπορείς να έχεις για παράδειγμα, κεράκια, ή αλοιφή για τα κουνούπια (ακόμα και με τον βασιλικό, επιστρέφουν καμιά φορά)!Αν η θήκη είναι μεγάλη, μπορείς μέσα σε αυτή να βάλεις βιβλία και περιοδικά.
 4. Παραβάν από παλιά παντζούρια. Τα λουστράρεις, τα χρωματίζεις σε όποια απόχρωση σού αρέσει και είναι πανέτοιμα!
 5. Τραπέζι από παλέτες. Αξιοποιώντας 2 παλέτες, μπορείς να κατασκευάσεις ένα ωραίο τραπεζάκι βεράντας, όπως και έναν μίνι καναπέ. Με λίγα κεράκια ρεσσώ και τους πήλινους αστερίες, έχεις φτιάξει ωραία ατμόσφαιρα.
 6. Αντί για γλάστρες, χρησιμοποίησε παλιές κονσέρβες, τις οποίες θα έχεις στολίσει όπως σού αρέσει.
 7. Βάλε στο μπαλκόνι τις κουρτίνες που δεν βάζεις μέσα στο σπίτι, εάν υπάρχουν.
 8. Βάλε στη βεράντα σου ξαπλώστρες, στις οποίες θα έχεις προσθέσει μαξιλάρια.
 9. Τασάκια από μεταλλικά καπάκια. Χρωμάτισε τα καπάκια όπως σού αρέσει, στόλισέ τα με χρυσόσκονη και… βουαλά!

Do It Yourself λοιπόν, για να εξοικονομήσεις χρήματα, να συμβάλλεις στη μείωση της ρύπανσης και να διασκεδάσεις κατασκευάζοντας κάτι διαφορετικό.

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr