Διορθωτικό μακιγιάζ εξώφθαλμων, αραιόφθαλμων ματιών

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Διορθωτικό μακιγιάζ εξώφθαλμων, αραιόφθαλμων ματιών Όπως είχαμε αναφερθεί στο προηγούμενο άρθρο σήμερα θα ασχοληθούμε με τα εξώφθαλμα, αραιόφθαλμα και οριζόντια μάτια και πώς μπορούμε να τα αναδείξουμε.

Εξώφθαλμα μάτια

Οι βολβοί των ματιών προεξέχουν. Επιλέγουμε την τεχνική των smoky eyes σε σκούρα χρώματα για να μειώσουμε τον όγκο του πάνω βλεφάρου. Δίνουμε έμφαση στα τόξα των φρυδιών με ανοιχτόχρωμη σκιά. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει φαρδιά από την εσωτερική γωνία και τελειώνει το ίδιο φαρδιά στην εξωτερική γωνία. Μπορούμε να απαλύνουμε την γραμμή του περιγράμματος.

Αραιόφθαλμα μάτια

Έχουν απόσταση μεταξύ τους. Τονίζουμε ιδιαίτερα τα τόξα των φρυδιών με μία ματ ανοιχτόχρωμη σκιά. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει λεπτή από την μέση του βλεφάρου, παχαίνει σταδιακά και τελειώνει ανοδικά ακριβώς στην εξωτερική του γωνία.

Οριζόντια μάτια

Εδώ οι γωνίες είναι στην ίδια ευθεία. Παίζουμε με τα χρώματα και τις τεχνικές. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνία, παχαίνει σταδιακά και τελειώνει ανοδικά λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία του ματιού.

Φτάνοντας στο τέλος της ενότητάς αυτής πιστεύω πως η καθεμία ξεχωριστά μπορεί να καταλάβει τον τύπο ματιών που έχει και να δημιουργήσει το ανάλογο μακιγιάζ που της ταιριάζει.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…