Διορθωτικό μακιγιάζ ανοδικών και καθοδικών ματιών

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Διορθωτικό μακιγιάζ ανοδικών και καθοδικών ματιώνΥπάρχουν πολλών ειδών σχήματα ματιών που για να τα αναδείξουμε χρειάζεται να κάνουμε το κατάλληλο μακιγιάζ. Σήμερα θα αναφερθούμε στα ΑΝΟΔΙΚΑ και ΚΑΘΟΔΙΚΑ μάτια και πώς μπορούμε, με την σωστή τεχνική, να τα κάνουμε να φαίνονται εντυπωσιακά!

Ανοδικά μάτια

Όταν η εξωτερική γωνία ανεβαίνει προς τα επάνω: σκιά σε 2 τόνους ανοιχτό και σκούρο. Στα ανοδικά βλέφαρα ταιριάζει η τεχνική «μπανάνα», δηλαδή η τεχνική κατά την οποία σχηματίζουμε παράλληλες γραμμές. Η γραμμή του περιγράμματος στο πάνω βλέφαρο ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνία του ματιού περιβάλει την καμπύλη του βλεφάρου και τελειώνει ευθεία (λίγο έξω από το βλέφαρο) αν το μάτι είναι μικρό τοποθετώντας λευκό μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου δείχνει μεγαλύτερο.

Καθοδικά μάτια

Όταν η εξωτερική γωνία κατεβαίνει προς τα κάτω χρησιμοποιούμε σκιά σε 2 τόνους ανοιχτό και σκούρο. Κυριαρχεί ο σκουρότερος τόνος. Σχηματίζουμε γωνία η οποία πρέπει να τελειώνει ανοδικά στο βλέφαρο. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνία του ματιού και παχαίνει σταδιακά από την μέση του βλεφάρου έχοντας ανοδική τάση (λίγο πιο έξω από το βλέφαρο), όσο πιο σκούρα είναι η σκιά στην άκρη του ματιού, τόσο πιο ανοδικό φαίνεται.

Με αυτούς του τρόπους, λοιπόν, μπορεί κάθε κοπέλα να προσαρμόσει το μακιγιάζ στον δικό της τύπο ματιών. Ραντεβού στο επόμενο άρθρο μας, στο οποίο θα μιλήσουμε για τα Εσώφθαλμα και Πυκνόφθαλμα μάτια.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…