Διορθωτικό μακιγιάζ εσώφθαλμων και πυκνόφθαλμων ματιών

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Διορθωτικό μακιγιάζ Εξώφθαλμων και πυκνόφθαλμων ματιώνΤο κάθε σχήμα ματιού χρειάζεται και το κατάλληλο είδος μακιγιάζ. Όπως είχαμε αναφερθεί στο προηγούμενο άρθρο σήμερα θα ασχοληθούμε με τα Εσώφθαλμα και Πυκνόφθαλμα μάτια και πώς μπορούμε με δύο – τρεις πινελιές να τα αναδείξουμε.

Εσώφθαλμα μάτια

Οι βολβοί των ματιών είναι χωμένοι στις κόγχες (τέτοια μάτια έχουν Κινέζοι, Φιλιππινέζοι, Ιάπωνες ). Τονίζουμε απαλά την εξωτερικοί γωνία με σκούρα σκιά, ενώ μπορούμε να εφαρμόζουμε και την τεχνική των smoky eyes για να τονίσουμε περισσότερο τα πάνω βλέφαρα. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνία του ματιού και τελειώνει κανονική σε πάχος στην εξωτερική γωνία έχοντας ανοδική τάση. Βάφουμε το κάτω βλέφαρο σύριζα στις βλεφαρίδες, χωρίς να προεκτείνουμε την γραμμή έξω από το μάτι. Και εδώ το άσπρο μολύβι βοηθάει να φανεί το μάτι μεγαλύτερο.

Διορθωτικό μακιγιάζ Εξώφθαλμων και πυκνόφθαλμων ματιώνΠυκνόφθαλμα μάτια

Μάτια πολύ κοντά στην μύτη. Χρησιμοποιούμε σκιά σε 2 τόνους ανοιχτό και σκούρο δίνουμε έμφαση στην εξωτερική γωνία του ματιού και εφαρμόζουμε την τεχνική μπανάνα. Προτιμάμε ανοιχτόχρωμες και ματ σκιές για την βάση των βλεφάρων. Από την μέση προς τα έξω απαλύνουμε το σκούρο τόνο, αναμιγνύοντας το ανοιχτό χρώμα με το σκούρο. Η γραμμή του περιγράμματος ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνία και παχαίνει σταδιακά προς την εξωτερική βγαίνοντας ανοδικά λίγο έξω από το μάτι, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση της απόστασης.

Ραντεβού λοιπόν στο επόμενο άρθρο μας στο οποίο θα μιλήσουμε για τα Εξώφθαλμα, Αραιοφθαλμα και Οριζόντια μάτια.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…