Δημιουργήστε εύκολα τζιν σορτς για το καλοκαίρι

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη

Αγαπημένο καλοκαιρινό ρούχο όλων των γυναικών είναι το τζιν σορτς κι αυτό όχι άδικα, αφού είναι ένα ρούχο που συνδυάζεται με το οτιδήποτε και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωί ως το βράδυ.

Κάθε άνοιξη, όταν τα μαγαζιά γεμίζουν από ρούχα της καλοκαιρινής σεζόν, πρωταγωνιστές των καταστημάτων είναι φυσικά τα τζιν σορτς σε διάφορα μήκη, χρώματα και στυλ.

Άλλα πώς θα σας φαινόταν να μην επενδύσετε χρήματα σε αυτό το ρούχο, αλλά να φτιάξετε μόνες σας το ιδανικό για εσάς τζιν σορτς; Εγώ το έχω δοκιμάσει με επιτυχία και σας παραθέτω παρακάτω τις οδηγίες.

Τι θα χρειαστούμε;

  1. Ένα παλιό μας τζιν
  2. Ένα αγαπημένο μας τζιν σορτς στο μήκος που επιθυμούμε
  3. Μια μεζούρα
  4. Ψαλίδι
  5. Καρφίτσες

Χρήσιμες οδηγίες

Ακουμπάμε το αγαπημένο σορτς πάνω στο παλιό τζιν για να υπολογίσουμε το μήκος που θα το κόψουμε. Προσέχουμε καλά να ταυτίζονται οι καβάλοι. Καρφιτσώνουμε το ένα πάνω στο άλλο ώστε να μην μετακινηθεί όταν το κόβουμε κι έχουμε στο τέλος λάθος μήκος. Με το σαπουνάκι της ραπτικής τραβάμε τις γραμμές στο ύψος που θέλουμε να το κόψουμε και το κόβουμε. Για να ξεφτίσουν οι άκρες τις τρίβουμε με τη μια μεριά του ψαλιδιού κι έτοιμο το σορτς.

Έξυπνη συμβουλή

Για να δημιουργήσουμε σκισίματα κόβουμε την άκρη του με το ψαλίδι και συνεχίζουμε τραβώντας με το χέρι έτσι ώστε να ξεφτίσει. Μετά ανοίγουμε τρυπούλες στα σημεία που θέλουμε να φαίνεται φθαρμένο. Τρίβουμε τις άκρες με γυαλόχαρτο. Τρίβουμε και σε άλλα σημεία με το σύρμα ης κουζίνας. Συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο και στα υπόλοιπα σημεία που ανοίξαμε τρύπες. Βοηθάμε και με το χέρι να βγουν κι άλλες ίνες. Μπορούμε να το χαλάσουμε τόσο όσο μας κάνει κέφι.

Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να εξασκήσετε τη φαντασία σας, αλλά και να αποκτήσετε νέα ρούχα χωρίς κανένα κόστος και με ελάχιστο κόπο. Οπότε, όταν έρθει η στιγμή να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στην γκαρνταρόμπα σας, σκεφτείτε λίγο καλύτερα πριν αποφασίσετε να πετάξετε τα παλιά σας τζιν παντελόνια. Και μάλιστα, εκτός του ότι θα έχετε άμεσα όσα τζιν σορτς θέλετε, θα έχετε και την χαρά και την ικανοποίηση ότι αυτά τα σορτς είναι η δική σας προσωπική δημιουργία.

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.