Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας 13-14/10 στο Δήμο Αμαρουσίου

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας 13-14/10 στο Δήμο ΑμαρουσίουΔιήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Με σύνθημα «Δίνω ζωή… Είναι στο αίμα μου» θα πραγματοποιηθεί η 20ή εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου στο Δημαρχείο ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατά τις ημέρες και ώρες: Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 από τις 09:00π.μ- 14:00 μ.μ. και Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 από 14:00μ.μ- 19:30μ.μ.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμιγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης κι ενεργοποίησης των πολιτών για συμμετοχή στην 20ή εθελοντική αιμοδοσία, σημειώνοντας:

«Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς κι αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Προσφέροντας δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, σε μία ανώδυνη διαδικασία προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ζωή, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και σ’ αυτή την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.»

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 213 2031 940

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…