Το διαχρονικό στυλ της Jackie Kennedy

Συντάκτης: Δήμητρα Τσιλιμπάρη

Η JacquelineJackieKennedy Onassis, υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα style icons του προηγούμενου αιώνα. Με το εμβληματικό και ταυτόχρονα αβίαστα κομψό στυλ της, κατάφερε να στιγματίσει τη δεκαετία του 1960, λανσάροντας το λουκ της Πρώτης Κυρίας.

Το λουκ της Πρώτης Κυρίας, αγαπήθηκε και υιοθετήθηκε ιδιαίτερα, ακόμα και πολλές δεκαετίας αργότερα, φτάνοντας στο σήμερα. Μπορεί, ανά τα χρόνια, να έχει χαρακτηριστεί ως ασφαλές και συντηρητικό, αλλά η Jackie, πειραματιζόταν περισσότερο με την γκαρνταρόμπα της, απ’ όσο φαντάζεται ο κόσμος.

Παρακολουθώντας ανελλιπώς, τις μεγάλες επιδείξεις μόδας, του Παρισιού και του Μιλάνου και δουλεύοντας κοντά με τον ΓάλλοΑμερικανό σχεδιαστή Oleg Cassini, συνέβαλλε αποκλειστικά και η ίδια, στη διαμόρφωση του στυλ της.

Ένας από τους αγαπημένους της σχεδιαστές, ήταν ο Hubert Givenchy, ο οποίος την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό, επιλέγοντας να φορέσει, δικές του δημιουργίες για τις εμφανίσεις της. Όταν, η επιρροή της άρχισε να κλιμακώνεται, ξεκίνησε να επιλέγει σακάκια από τον οίκο Chanel και φούστες από τον οίκο Dior, σε Α Γραμμή.

Το περιβόητο, ροζ Chanel ταγέρ και το ροζ pillbox καπέλο, που επέλεξε να φορέσει την ημέρα που δολοφονήθηκε ο άνδρας της, John F. Kennedy και τότε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει μείνει στην Αμερικανική ιστορία, ως η πιο θρυλική και εμβληματική ενδυμασία.

Τα αξεσουάρ που η Jackie δεν αποχωριζόταν σχεδόν ποτέ

Ένα διαχρονικό και κομψό στυλ, όπως της Jackie Kennedy, δεν γίνεται να μην συμπληρώνεται από απαραίτητα αξεσουάρ, προσδίδοντας άνεση και αέρα σε κάθε λουκ.

Τα μεγάλα στρογγυλά και τετράγωνα γυαλιά ηλίου, οι πέρλες και τα μεταξωτά μαντήλια που συνήθιζε να φοράει στο κεφάλι της, ήταν μερικά από τα αξεσουάρ που είχαν μετατραπεί σε style statement, αφού δεν έλλειπαν σχεδόν ποτέ από τις καθημερινές εμφανίσεις της. Έχει καταγραφεί ότι, συνήθιζε να κρατάει ένα μεγάλο μπολ, γεμάτο γυαλιά ηλίου, στο τραπεζάκι της εξώπορτας, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα παίρνει κατά την έξοδό της.

Μελετώντας περισσότερο το στυλ της, μπορούμε να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά pillbox καπέλα, που επέλεγε να φορέσει σε διάφορα χρώματα, τα οποία είχαν σχεδιαστεί από τον Αμερικανό σχεδιαστή Roy Halston. Επίσης, προτιμούσε τις μικρές τσάντες του οίκου Gucci, τα χαμηλά παπούτσια, με τετραγωνισμένο τακούνι, τα λεγόμενα block heels, του Γάλλου σχεδιαστή Roger Vivier, συνδυασμένα με ένα shift φόρεμα αλλά και τα μακριά γάντια μέχρι τον αγκώνα, για τις βραδινές εκδηλώσεις της.

Η Jackie Kennedy, υπήρξε ένα παγκόσμιο fashion icon κατά τη διάρκεια της προεδρίας του άνδρα της. Το 1965, καταχωρήθηκε στη λίστα των πιο καλοντυμένων διεθνώς. Φτάνοντας στο σήμερα, το στυλ της συνεχίζει ακόμα να υιοθετείται από πολλές γυναίκες, ανά τον κόσμο, αλλά και να εμπνέει Έλληνες και ξένους σχεδιαστές του χώρου της μόδας.

Συντάκτης: Δήμητρα Τσιλιμπάρη,

Influence:

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνία Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις του BCA College και έχω εμμονή με τη μόδα…