Διάβασε αυτές τις σκέψεις για να καταλάβεις ότι τα πράγματα είναι πιο καλά απ’ όσο νομίζεις

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Πόσες φορές μπορεί να έχεις νιώσει ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελες; Πόσες φορές μπορεί να έχεις νιώσει απαισιοδοξία γιατί περνάς μια δύσκολη φάση στη ζωή σου; Κι όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από αυτό που νομίζεις. 

Έχεις ανεβάσει τις απαιτήσεις σου 

Θες το καλύτερο για σένα. Δεν ανέχεσαι πια άσχημες συμπεριφορές, δεν αφήνεις στη ζωή σου ανθρώπους να σου ρουφούν την ενέργεια και ζητάς αυτό που θες.

Απομακρύνεις ό,τι σε ρίχνει 

Αγαπάς πια τον εαυτό σου και μπορείς πια να λες «όχι» σε όσα δε σε κάνουν ευτυχισμένο, δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς σου ή σε οδηγούν στη μιζέρια.

Η γκρίνια δεν έχει θέση στη ζωή σου πλέον 

Ξέρεις ότι δεν υπάρχουν πράγματα πια να γκρινιάζεις αλλά ακόμα και εάν υπάρχουν, ξέρεις πως δεν υπάρχει λόγος πια να χαλάς τη «ζαχαρένια» σου για τίποτα.

Υπάρχουν στόχοι που τους πέτυχες 

Πάντα στη ζωή θα υπάρχουν αποτυχίες. Αναλογίσου, όμως, και το πόσους στόχους σου πέτυχες, πόσα όνειρά σου έκανες πραγματικότητα.

Δεν είσαι θύμα πλέον 

Η ζωή έχει τις αναποδιές της, άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν, οι καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν. Όμως, εσύ αρνείσαι να γίνεις το θύμα όλων αυτών. Κρατιέσαι γερά στο ύψος σου και δεν αφήνεις τίποτα να μειώσει την αξία σου.

Δεν σε νοιάζει τι μπορεί να λένε οι άλλοι 

Κάποτε μπορεί να έδινες σημασία στο τι πιστεύουν και τι λένε οι άλλοι για σένα. Τώρα πια δε σε νοιάζει. Ξέρεις ποιος είσαι και δεν αφήνεις τη γνώμη κανενός να σε επηρεάσει.

Έχεις λίγους και καλούς κοντινούς φίλους 

Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πόσους φίλους έχουν αλλά τελικά τείνουν να συνειδητοποιήσουν ότι ο αριθμός δε μετράει αλλά η ποιότητα της φιλίας .Στο τέλος της ημέρας, θέλεις πραγματικά κοντινούς ανθρώπους που σε ξέρουν και σε αγαπούν.

Έχεις τη δυνατότητα να αισθανθείς τι είναι καλό και τι όχι για σένα 

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι απλά να το γνωρίζεις. Είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις με τον εαυτό σου και να πεις πως «το ένστικτό μου μου λέει πως αυτό δεν είναι σωστό».

Έχεις τον χώρο σου 

Δεν χρειάζεται καν να είναι ένα σπίτι ή διαμέρισμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δωμάτιο, μια γωνιά, ένα γραφείο, όπου μπορείς να δημιουργήσεις ή να ξεκουραστείς οπότε το θελήσεις.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.