Διατηρήστε τα λουλούδια σας φρέσκα και παρατείνετε τον χρόνο ζωής τους

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Τα λουλούδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φρεσκάρετε ένα χώρο και να φέρετε ζωή και χρώμα στη διάθεσή σας. Αλλά πάντα απ’ ότι φαίνεται διαρκεί για λίγες μόνο μέρες η ζωντάνια τους. Μεγαλώστε τον χρόνο ζωής τους με τον παρακάτω τρόπο:

Βεβαιωθείτε ότι το βάζο είναι καθαρό

Να φροντίζετε το βάζο σας να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο, ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα για βακτήρια ή κάποιο άσχημο μικροοργανισμό να σκοτώσει τα πολύτιμα λουλούδια σας.

Κόψτε τα κοτσάνια

Κόψτε λίγο από τα άκρα των λουλουδιών υπό γωνία για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο για να απορροφηθεί το νερό. Αυτό θα επιτρέψει στα λουλούδια σας να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και να τα εμποδίσουν να μαραθούν.

Κόψτε μερικά από τα φύλλα

Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στο νερό στο βάζο πρόκειται να σαπίσει γρήγορα, οπότε αφαιρέστε όλα τα φύλλα που είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Βάλτε μια πένα στο κάτω μέρος του βάζου

Ο χαλκός είναι ένα μυκητοκτόνο που σκοτώνει τα βακτηρίδια. Δεδομένου ότι δεν θέλετε βακτήρια στα λουλούδια σας, βάζοντας μια δεκάρα στο βάζο θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα βακτηρίων χαμηλά και τα πέταλα των λουλουδιών σας ψηλά.

Ψεκάστε τα με μια λάκ μαλλιών

Ένας ελαφρύς ψεκασμός στην κάτω πλευρά των λουλουδιών, θα τα εμποδίσει να μαραθούν και θα κρατήσουν τα άνθη σας φρέσκα για μερικές επιπλέον ημέρες. Κρατήστε τα λουλούδια ανάποδα και ψεκάστε ελαφρά την κάτω πλευρά των πέταλων. Κρατήστε τα ανάποδα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει το σπρέι και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο βάζο κανονικά με νερό.

Κρατήστε τα σε κρύα θερμοκρασία

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα ανθοπωλεία πάντα έχουν μεγάλα ψυγεία που διατηρούν τα πολύτιμα λουλούδια; Αυτό συμβαίνει επειδή η διατήρησή τους σε δροσερό μέρος τα κρατά ζωντανά.

Κρατήστε τα λουλούδια σας φρέσκα, τοποθετώντας τα σε νερό (44 ° C) και αφήστε τα στο κρύο για περίπου μία ώρα για να τα σκληρύνετε και να επιταχύνετε την πρόσληψη νερού.

Ταΐστε τα

Βάλτε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λεμόνι για κάθε 1/4 του λίτρου νερό.

Κρατήστε τα μακριά από τα φρούτα

Το αιθυλένιο είναι μια χημική ένωση που παράγουν μερικά φρούτα καθώς ωριμάζουν, που σκοτώνει λουλούδια και άλλα φρούτα γύρω τους. Κρατώντας τα λουλούδια σας μακριά από τα φρούτα, σας εξασφαλίζει ότι το αιθυλένιο δεν θα είναι η αιτία του θανάτου των λουλουδιών σας.

Κρατήστε τα μακριά από τις συσκευές και ηλεκτρονικά.

Οι περισσότερες συσκευές εκπέμπουν θερμότητα όταν λειτουργούν. Η έκθεση των λουλουδιών σας σε υπερβολική ζέστη μπορεί να τα αφυπνίσει και να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δεχτείτε κάποια όμορφη ανθοδέσμη, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές και απολαύστε τα λουλούδια σας για μερικές επιπλέον ημέρες!

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr