Διάθεση φθηνών προϊόντων “χωρίς μεσάζοντες”… πίσω από το ΟΑΚΑ!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Διάθεση φθηνών προϊόντων Πάγκοι με αγροτικά προϊόντα και δεκάδες παραγωγοί θα γεμίσουν το χώρο στάθμευσης πίσω από το ΟΑΚΑ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, με σκοπό την πώληση φθηνών αγαθών χωρίς μεσάζοντες. Πρόκειται για την 6η δράση διάθεσης αγροτικών προϊόντων από το Δήμο Αμαρουσίου… που “γκρεμίζει” τις υψηλές τιμές των σούπερ μάρκετ, και όχι μόνο! Ο Παντελής Τσιτσιμπάσης, υπέυθυνος γραφείου εταιρικής ευθύνης στο Μαρούσι μιλά στο flowmagazine.gr. για τις ανάγκες των πολιτών και την ποικιλία των τροφίμων.

Περίπου 40 διαφορετικά προϊόντα θα διατεθούν στο κοινό από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ., από λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά και τυροκομικά μέχρι φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς, τσίπουρο και μαρμελάδες. Κατά μέσο όρο, οι τιμές των προϊόντων θα πέσουν κατα 33%, ενώ σε κάποια τρόφιμα η έκπτωση θα φτάσει μέχρι και το 50% σε σύγκριση με τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ. “Το ρύζι κοστίζει 1,20 λεπτά/μισό κιλό στην αγορά. Όταν, όμως, δεν μπαίνουν στη μέση οι μεσάζοντες η τιμή φτάνει στα 80 λεπτά, με τον καταναλωτή να αγοράζει ένα γνήσιο Ελληνικό προϊόν. Με την ίδια φιλοσοφία κινείται και το λάδι!”, σχολιάζει ο κ. Τσιτσιμπάσης στο flowmagazine.gr.

Εν μέσω κρίσης, οι πολίτες χρειάζονται προϊόντα με το ελάχιστο δυνατό κόστος… και ο Δήμος Αμαρουσίου τους στηρίζει στην πράξη, διοργανώνοντας συνήθως ανά τρίμηνο παρόμοιες δράσεις. Παράλληλα, τα προϊόντα των πάγκων δεν είναι τυχαίας προελεύσεως, αφού έχουν πιστοποιηθεί από το κράτος και είναι άριστης ποιότητας. Με άλλα λόγια, είτε η παραγωγή προέρχεται από την Αλεξανδρούπολη, είτε από τα Γιάννενα και την Καλαμπάκα, όλα τα τρόφιμα περνούν από χημικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εταιρικής ευθύνης στο Μαρούσι, στην προηγούμενη δράση συγκεντρώθηκαν πάνω από 4.000 καταναλωτές μέχρι το μεσημέρι, εξασφαλίζοντας οικονομικό φαγητό για 3-4 μήνες. “Καθημερινά δεχόμαστε χιλιάδες τηλέφωνα από τον απλό κόσμο. Άλλος ζητά λάδι, άλλος τυριά. Δεν υπάρχει προϊόν που να μην βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, αφού εάν δεχθούμε παράπονα π.χ. για σπασμένο ρύζι, ο παραγωγός είναι αναγκασμένος να το αντικαταστήσει με καινούριο.”, συνεχίζει ο Παντελής Τσιτσιμπάσης στο περιοδικό μας. Αξίζει να αναφερθεί οτι η πώληση των προϊόντων θα γίνει επιτόπια στο χώρο του ΟΑΚΑ επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος, χωρίς τηλεφωνική παραγγελία.

Η επόμενη διάθεση αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2013. Αυτές οι δράσεις κοινωνικού περιεχομένου αποτελούν πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και θα συνεχιστούν και το 2014! Απευθύνονται, όχι μόνο στους κατοίκους του Αμαρουσίου, αλλά και σε καταναλωτές άλλων περιοχών… σε μια προσπάθεια βοήθειας και οικονομίας στα νοικοκυριά!

*Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα – Παρασκευή, 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στο τηλ. 2132038349.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.