Διάσημα κορεάτικα κόμικ που προβάλλονται στο Netflix (Μέρος 2ο)

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου

Έχετε απορροφηθεί τόσο στα K-drama, που δεν μπορείτε να σταματήσετε να τα βλέπετε ή απλά θέλετε να δείτε αν το αγαπημένο σας Webtoon προβάλλεται αυτή τη στιγμή;

Εδώ θα βρείτε περισσότερες προτάσεις για να εμπλουτίσετε την λίστα με τις σειρές που θέλετε να δείτε.

Our Beloved Summer

Το ομώνυμο Manhwa θεωρείτε το οποίο δημοσιεύτηκε το 2021, τράβηξε τόσο το ενδιαφέρον των αναγνωστών που ήταν αδύνατο να μην μεταφερθεί και στην οθόνη μας.

Μια σειρά που εκτυλίσσεται γύρω από ένα ντοκιμαντέρ ανάμεσα στον καλύτερο και τον χειρότερο μαθητή της τάξης. Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους που φαινομενικά είναι σας παράλληλες ευθείες που όσο κι αν τα χρόνια τις σύρουν, δεν τέμνονται πουθενά. 

Πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος που θέλει μια απλή ζωή για να καλλιεργεί την τέχνη του, να ταιριάξει με μια σχεδόν υστερική workaholic;

Cheese in the trap

Έχοντας μοιραστεί τον ίδιο τίτλο με το αρχικό manhwa, το Cheese in the trap είναι ένα παλαιότερο drama, έχοντας γραφτεί η ιστορία του το 2014.

Όντας “παλαιότερης κοπής” φέρει κάποια κλασσικά στοιχεία που έχουμε αγαπήσει στις κορεάτικες σειρές, όπως έντονα συναισθήματα που ποτέ δεν εκφράζονται στον σωστό χρόνο και καυτά ερωτικά τρίγωνα που μας κάνουν να αναπηδούμε από τον καναπέ μας. 

Η πλοκή αφορά μια μαθήτρια αστέρι, που έχει όλα τα φόντα να λάμψει, αλλά πρέπει να μοιράσει το χρόνο των σπουδών της με εκείνη της εργασίας της και ταυτόχρονα μια χειριστική σχέση με ένα ψυχρό στη ψυχή αλλά θερμόαιμο άντρα μεγαλύτερό της. Σας φαίνεται κι εσάς ότι “κάποιο λάκκο έχει η φάβα”;

Nabillera

Έχοντας γραφτεί το 2021, θίγει ένα κοινωνικό ζήτημα όπως προτιμούν να κάνουν τα νέα k-drama. Nabillera, ένα τίτλος ο οποίος είναι αρκετά ιδιαίτερος όταν ακούς αλλά σημαίνει όπως η πεταλούδα.

Είναι μια σειρά που φανερώνει ότι οι πόθοι δεν μας αφήνουν ποτέ και πρέπει να τους καλλιεργούμε και να τους αφήνουμε να ανθίσουν ακόμα και αν η κοινωνία είναι ένα αέναο ρεύμα που ρέει  πάντα αντίθετα μας. 

Πέραν αυτού αναφέρεται σε μία ασθένεια η οποία δεν έχει λάβει την αναγνώριση που όφειλε να έχει και κυρίως την υποστήριξη. Μια ασθένεια που μας αφήνει να γίνουμε ένα κενό βιβλίο, σκονισμένο που δεν έχει να μιλήσει πια για αυτά που είχαν γραφτεί μέσα του.

Έχοντας δει αυτή τη σειρά, θα καταλάβετε ότι είναι σημαντικό και αξίζει να δώσουμε μαζί για αυτό που θέλουμε για τον εαυτό μας γιατί μόνο εμείς τον γνωρίζουμε, μπορούμε να τον αγκαλιάζουμε και να θρέψουμε την ψυχή μας για αυτό που λαχταρά.

What’s wrong with secretary Kim?

Άλλο ένα Manhwa το οποίο βάφτισε τη σειρά και μας το κάνει ακόμα πιο εύκολο και σε εμάς να το αναζητήσουμε.

Γραμμένο το 2016, πάλι μας παρουσιάζει τον εργοδότη της κυρίας Κιμ, όπως έχουμε συνηθίσει τους πρωταγωνιστές των k-drama. 

Αμείλικτος, ιδιότροπος, ειδικών χειρισμών που δεν έχει μάθει να χάνει. Τι θα γίνει όμως όταν η γραμματέας του, έχοντας προϋπηρεσία χρόνων και όντας το δεξί του χέρι, αποφασίζει ότι είναι η στιγμή να ζήσει για τον εαυτό της και όχι για την εταιρεία και κατά συνέπεια για εκείνον;

Θα καταφέρει να μην την χάσει;

Bride of the Water God

Μια πολύ αγαπημένη μεταφορά στην οθόνη καθώς βασίζεται στην μυθολογία της Κορέας.

Ο Θεός του νερού, ο οποίος αδυνατεί να υιοθετήσει να την νοοτροπία της θεϊκής υπόστασης έλκεται βαθειά από τον κόσμο των των θνητών.

Πώς θα μπορούσε να αρνηθεί τον έρωτα, την απόλυτη δηλαδή εμπειρία τις ανθρώπινης ύπαρξης;

Love Alarm

Γνωστό ως Ringing if you like είναι από τις ελάχιστες κορεατικές σειρές που απέκτησαν δεύτερο κύκλο.

Έχοντας ζήσει τον απόλυτο έλεγχο των like, μας πάει ακόμα ένα βήμα. Όλοι έχουν ένα μετρητή, ο οποίος όταν χτυπάει, σημαίνει ότι υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον για το άτομο μου εντός του βεληνεκούς του.

Σίγουρα το concept μας θυμίζει Black Mirror αλλά η συγκεκριμένη είναι ανάλαφρη, περιπετειώδης και άκρως ρομαντική εκδοχή του.

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.