Πώς μπορώ να διακοσμήσω τη βεράντα μου φθηνά και εύκολα;

Συντάκτης: Σπυριδούλα Μπαστάνη

Τώρα που είναι ακόμη η εποχή της βεράντας και του μεσημεριανού ξυπνήματος από τις μυρωδιές των λουλουδιών, μπορείτε να πάρετε κάποιες ιδέες για την ανανέωσή της καθώς σε περίπου ένα μήνα θα πρέπει να κάνετε εναλλαγή στην διακόσμηση της βεράντας σας λόγω φθινοπώρου. Μπορείτε με απλούς τρόπους να κάνετε τα απογεύματά σας ακόμη πιο ευχάριστα.

Κατασκευάστε από παλέτες καναπέ και τραπέζι βεράντας εύκολα και γρήγορα

Πλέον θεωρείται καινοτόμο, πολύ απλό και χωρίς προσπάθεια φινετσάτο αποτέλεσμα η διακόσμηση χώρων με τη χρήση ξύλινων επίπλων από παλέτες. Δεν είναι μόνο πολύ εύκολη η κατασκευή αυτών, αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά στο χώρο σας. Για ακόμη πιο minimal αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην διακόσμηση κάποια αντικείμενα σε λευκές και γενικά ουδέτερες αποχρώσεις.

Η χρήση λαμπών, μπουκαλιών ως βάζα

Κάποια πρωτότυπη ιδέα είναι επίσης να αξιοποιήσετε τις καμένες λάμπες σας για βάζα αφού τις κρεμάσετε σε κάποια παλέτα, στην οποία θα έχετε βάλει φυτά αναρριχόμενα, διάσπαρτες. Ωστόσο αυτό γίνεται και με μπουκάλια νερού και φυσικά ποτού. Όλοι έχουμε στο σπίτι μας μπουκάλια ποτών που τα κρατάμε επειδή μας αρέσουν. Όχι μόνο θα είναι πολύ όμορφο, οικονομικό αλλά θα είναι και πολύ ρομαντικό σαν αποτέλεσμα. Φανταστείτε να κάθεστε στην βεράντα σας τα βράδια του Αυγούστου, να απολαμβάνετε κρασάκι υπό το φως του φεγγαριού και το άρωμα των λουλουδιών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό άσπρο σεντόνι σας ως πανό για να παρακολουθείτε τα βράδια παλιές ταινίες

Εάν σας το επιτρέπει ο χώρος στην βεράντα σας αυτή η επιλογή είναι εξαιρετική. Θα προσκαλείτε φίλους στο σπίτι σας προβάλλοντας παλιές ελληνικές ταινίες, περνώντας έτσι ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Θα έχετε τον προσωπικό σας κινηματογράφο σε μηδέν χρόνο με όλες τις ανέσεις.

Αυτό δεν χρησιμεύει μόνο για την προβολή ταινιών αλλά και διακόσμησης. Φανταστείτε τι ωραία αντίθεση θα κάνουν κατά την διάρκεια της ημέρας τα όμορφα λουλούδια που έχετε στην βεράντα σας πάνω στο λευκό χρώμα.

Φυσικά υπάρχει και η λυτή διακόσμηση

Αυτού του τύπου τη διακόσμηση προτιμούν οι περισσότεροι πλέον. Δεν χρειάζεται να είναι ασφυκτικά γεμάτη η βεράντα σας με άχρηστα αντικείμενα καθώς φαίνεται το σύνολο σαν εικόνα αποθήκης. Παλαιότερα, τα αντικείμενα που δεν χρησίμευαν και τόσο σε κάποια μέρη του σπιτιού, αποθηκεύονταν στην βεράντα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι άνθρωποι να καθίσουν. Ένα απλό σιδερένιο τραπέζι, τέσσερις καρέκλες δυο- τρεις γλάστρες και δυο φαναράκια αποτελούν το τέλειο για μια λιτή και απέριττη διακόσμηση.

Τελευταία, αλλά πολύ χρήσιμη είναι και η παιδική διακόσμηση

Αναφέροντας την λέξη παιδική μην πάει το μυαλό σας αμέσως στα κουκλάκια και στα παιχνίδια, μόνο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο τόσο προσιτό σε εσάς αλλά και τόσο ακόμη στα παιδιά σας.

Μπορείτε να κατασκευάσετε μία αιώρα, μία κούνια την οποία θα χρησιμοποιείτε εξίσου εσείς όσο και τα παιδιά σας. Έτσι και θα περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας αλλά και θα μπορείτε να αποδράσετε έστω και για λίγη ώρα νοητικά.

Να θυμάστε ό,τι κι αν κάνετε, να βάλετε το προσωπικό σας γούστο!!!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Μπαστάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.