Διακόσμηση: Πώς να πετύχετε τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Για μια αρμονική διακόσμηση, είναι απαραίτητο να συνδυάσετε σωστά τις διαφορετικές αποχρώσεις που υπάρχουν στο χώρο σας, τοίχων, επίπλων και υφασμάτων.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να έχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιό σας είναι να επιλέξετε μια απόχρωση, το χρώμα που θέλετε να έχει ο χώρος σας. Διαλέξτε το χρώμα, και έπειτα χρησιμοποιήστε διαφορετικές αποχρώσεις, πιο ανοιχτές ή πιο σκούρες του αρχικού χρώματος. Αν θέλετε το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σας να έχει αρμονία, διαλέξτε φυσικά χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους, μπεζ, καφέ, γκρι. Αυτοί οι τόνοι συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους και θα κάνουν το χώρο σας άψογο.

Αν σας αρέσουν οι αντιθέσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα που βρίσκονται απέναντι στο χρωματικό τροχό. Προσέξτε, βέβαια, γιατί αυτό δεν ισχύει πάντα. Μπορείτε να συνδυάσετε, χωρίς φόβο, αποχρώσεις του μπλε με του πράσινου. Για παράδειγμα, αν θέλετε να δώσετε περισσότερη ζωντάνια στο μπάνιο σας, συνδυάστε το τιρκουάζ με το λαχανί. Αν πάλι, προτιμάτε περισσότερο τα φυσικά χρώματα, μπορείτε να βάλετε μια πινελιά ζωηρού χρώματος για να δημιουργήσετε μια πιο έντονη ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, αν σε ένα δωμάτιο, οι αποχρώσεις που υπάρχουν είναι κυρίως μπεζ, προσθέστε κάτι σε έντονο κόκκινο ή μπλε σκούρο.

Προσπαθήστε να μη ξεπεράσετε τον κανόνα των τριών. Θα ήταν καλό, για να έχετε μια ισορροπημένη, αρμονική διακόσμηση, ο χώρος σας να μην υπερβαίνει τα τρία χρώματα. Επιπλέον, προσέξτε οι συνδυασμοί χρωμάτων που επιλέγετε να έχουν ισορροπία. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε πράσινο και κόκκινο, παραπέμπει περισσότερο σε Χριστούγεννα παρά σε κάτι κομψό και εκλεπτυσμένο. Στα δωμάτια που περνάτε περισσότερο χρόνο, αποφύγετε τους έντονους συνδυασμούς, γιατί θα κουραστείτε και θα τα βαρεθείτε σύντομα. Προτιμήστε τις έντονες αποχρώσεις, για το μπάνιο ή τον διάδρομο του σπιτιού σας.

Διαλέξτε χρώματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα σας και στο προσωπικό σας στυλ.

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.