Διακόσμηση που απογειώνει για το καλοκαίρι!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Επιθυμείτε να ανανεώσετε το σαλόνι σας για το καλοκαίρι, αλλά δεν ξέρετε τον τρόπο; Βαρεθήκατε την παρατεταμένη χουχουλάρικη διακόσμηση του χειμώνα και αναζητάτε κάτι διαφορετικό ή fun;

Στρώστε λοιπόν, στον καναπέ σας αρχικά δροσερά ριχτάρια σε ανοιχτές αποχρώσεις. Έπειτα, «φωτίστε τον» με παντός είδους μονόχρωμα και πολύχρωμα μαξιλάρια, σε ποικίλα υφάσματα και σχέδια, όπως επιτάσσει η μόδα της εποχής  υφασμάτινα, boho κ.ο.κ.).

Οι κουρτίνες αποτελούν επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της σωστής και αρμονικής διακόσμησης. Γι’αυτό το λόγο λοιπόν, πρέπει να προσέχετε να έχουν πάντα «γλυκούς» και απαλούς χρωματισμούς. Ο χώρος του σαλονιού πρέπει να φαίνεται γεμάτος, όχι υπερβολικά ή επιτηδευμένα, αλλά κομψά και «μετρημένα». 

Επομένως, μπορείτε να αγοράσετε, είτε κάποια γλάστρα με ένα ωραίο λουλούδι ή φυτό, είτε κάποιο κασπώ και να τα τοποθετήσετε στη γωνία του σαλονιού σας απέναντι από τη πολυθρόνα σας. Πολύ ωραία θα ταίριαζαν οι γλάστρες σας και δίπλα από το καθιστικό είτε ακόμη και σε «κάποια σκοτεινή γωνία» του σαλονιού σας που θέλετε να φωτίσετε.

Ένα όμορφο επιδαπέδιο φωτιστικό συνήθως πίσω από τον καναπέ, «χαρίζει ζωντάνια» και στυλ στο χώρο του σαλονιού. 

Φαναράκια παντός είδους και μεγέθους «ζεσταίνουν» το χώρο και κεράκια ρεσώ αρωματικά σκορπίζουν μοναδικές μυρωδιές για απόλυτη χαλάρωση…

Καλάθια ψάθινα διακοσμητικά από τα οποία ξεπροβάλλουν «ριχτάρια που χύνονται» στο πάτωμα, διακοσμητικά μαξιλάρια, περιοδικά, ακόμη και λουλούδια, αποτελούν την απόλυτη τάση στη διακόσμηση! 

Ραφιέρες, παραβάν, ταπετσαρίες σπάνε τη μονοτονία και χαρίζουν μία δυναμική στο χώρο. Χρώματα και αρώματα σκορπίζουν χαρά και γαλήνη μέσα στο σαλόνι. 

«Το κλειδί» της διακόσμησης όμως του σαλονιού βρίσκεται αναμφίβολα στοn τοίχο και το βάψιμό του. Το τελευταίο δεν πρέπει να είναι σε έντονους τόνους «που κουράζουν» και ζαλίζουν τα μάτια. Στον τοίχο μπορείτε να προσθέσετε κάδρα, αφίσες, πινακίδες, πίνακες ζωγραφικής και καμβάδες. 

Είτε πάλι, μπορείτε να τοποθετήσετε αγαπημένες σας φωτογραφίες, καθρέπτες, ρολόγια, αυτοκόλλητα θεματικά και εποχικά, που πάντοτε φυσικά πρέπει να συμβαδίζουν με το υπόλοιπο «design» του σαλονιού σας. 

Μία ανανέωση του σαλονιού αποτελεί προτεραιότητα, διότι το τελευταίο είναι ο χώρος, όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Επομένως, με όλα τα παραπάνω συν τις δικές σας προσωπικές πινελιές πρέπει να δημιουργήσετε τον ιδανικό για εσάς χώρο, ώστε να αισθάνεστε όμορφα και οικεία μέσα σ’ αυτό.  

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.