Διακοπές στην Σαμοθράκη, μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Σαμοθράκη, το νησί των μεγάλων θεών, το νησί – ύψωμα του Βορείου Αιγαίου. Ένα νησί με δύσβατα ορεινά μονοπάτια, με την υψηλότερη κορυφή του Αιγαίου, τους κρυφούς του καταρράκτες, τη φύση που οργιάζει, τη χώρα με την ζωντανή παράδοση. Τι άλλο αξίζει άραγε να βρει κανείς στην Σαμοθράκη;

Το ιερό των μεγάλων θεών

Ο αρχαιολογικός χώρος του ιερού των μεγάλων θεών μυεί τον επισκέπτη στη μυστική ταυτότητα και φύση, το μυστήριο που διαχρονικά τελούνταν στην Σαμοθράκη. Μυστικισμός ανοικτός σε όλους. Όλοι ίσοι περνούσαν από τη μύηση στην εποπτεία.

Η Χώρα

Κρυμμένη σ’ ένα κοίλωμα κάτω από τον Σάο, προστατευμένη από τους πειρατές και τους ανέμους χαρίζει γραφικές εικόνες. Κεραμιδένιες στέγες, φιδίσια καλντερίμια, ένας παραδοσιακός οικισμός, μία αυθεντική ομορφιά.

Διακοπές στην Σαμοθράκη, μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις

Μπάνιο στους καταρράκτες

Η Σαμοθράκη είναι γεμάτη από δεκάδες ρεύματα που κατεβάζουν ορμητικά νερά. Ένα δάσος πυκνό με πλατάνια, πολλά μονοπάτια και αμέτρητοι καταρράκτες κρυμμένοι στη βλάστηση. Το νερό πέφτοντας δημιουργεί μικρές λίμνες που από τους ντόπιους ονομάζονται βάθρες. Μια βουτιά σε αυτές τις μικρές λίμνες είναι δροσερή και αναζωογονητική εμπειρία.

Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή καθώς ανεβαίνει κανείς πιο ψηλά στο βουνό για να συναντήσει τις βάθρες του φονιά, που είναι τόσο απειλητικές όσο και το όνομά τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η νίκη της Σαμοθράκης αυτό το εκπληκτικό  γλυπτό έλκει την καταγωγή του από αυτό το υπέροχο νησί, το άγριο, αλλά συγχρόνως λιτό και πανέμορφο.

Στο νησί της Σαμοθράκης θα βρεθείτε στο ιδανικότερο περιβάλλον για δραστηριότητες στη φύση. Πεζοπορία, αναρρίχηση, ανακαλύψεις. Δεν θα πρέπει βεβαίως να ξεχνάτε την δέουσα προσοχή στις προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά και να έχετε πάντα υπόψη σας ότι ο καιρός της Σαμοθράκης ξαφνικά αλλάζει και έχει έντονα καιρικά φαινόμενα. Η πιο ψηλή κορφή του Αιγαίου- η κορφή φεγγάρι στα 1600 m- είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της ορειβασίας.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr