Δίαιτα Pegan -Τι περιλαμβάνει και πώς λειτουργεί αυτή η συνδυαστική δίαιτα

Συντάκτης: Flowmagazine

Άλλη μια μέρα με καινούρια διατροφική φιλοσοφία.

Δοκιμάζουμε πολλές διαφορετικές δίαιτες και διατροφές ώστε να βρούμε αυτή που μας ταιριάζει και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα πάνω μας.

Ένα νέο είδος δίαιτας που κυκλοφορεί τελευταία στο διαδίκτυο ονομάζεται Pegan Diet.

Η δίαιτα αυτή προκύπτει από τον συνδυασμό του veganism και της δίαιτας Paleo, εξού και το όνομα (P+vegan).

Τι περιλαμβάνει όμως αυτός ο τύπος δίαιτας και πόσο καλό μας κάνει;

Η δίαιτα Pegan δημιουργήθηκε το 2015 από τον δρ. Mark Hyman, γιατρό και συγγραφέα.

«Είναι απλό. Τρως τροφές χαμηλές σε ζάχαρη και άμυλο. Ακόμη τρως φυτικές τροφές. Προτίμησε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά, όπως ξηροί καρποί και σπόροι, ελαιόλαδο, αβοκάντο. Κρέας μπορείς να φας από ζώα που έχουν μεγαλώσει και θρεφτεί. Μπορείς να κλέψεις μια μέρα, με δύο γλυκά και δύο ποτά την εβδομάδα», αναφέρει ο ίδιος στο CBS News.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια ποτά να επιλέξετε όταν κάνετε δίαιτα. Με ποιο τρόπο γλιτώνετε τις θερμίδες


Οι υδατάνθρακες θέλουν προσοχή. Η δίαιτα συνιστά να αποφεύγετε την γλουτένη και να τρώτε gluten-free σιτηρά με φειδώ. Ακόμη, τα γαλακτοκομικά είναι απαγορευμένα αν και οι vegan τα αντικαθιστούν με φυτικές εναλλακτικές λύσεις (γάλα αμυγδάλου ή τυρί από κάσιους).

Είναι υγιεινή και μπορεί να ακολουθηθεί με θεαματικά αποτελέσματα. Είναι παρόμοια με τη μεσογειακή δίαιτα, που είναι από τα πιο υγιεινά τροφικά πλάνα που προτείνουν οι διατροφολόγοι.

Με λίγα λόγια, η δίαιτα Pegan επικεντρώνεται στα φρούτα και στα λαχανικά και μόνο στο κρέας καλής ποιότητας, ενώ πρέπει να μείνεις μακριά από επεξεργασμένα και έτοιμα φαγητά. 

Πηγή: bovary.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…