Διαδικτυακές ιστοσελίδες για να πουλήσεις όσα δε χρειάζεσαι

Συντάκτης: Ευρυδίκη Αγάτσα

Αφού είδαμε, σε άλλο άρθρο, πως να πουλήσεις πράγματα σε σελίδες και ομάδες του Facebook (δες το άρθρο εδώ), δες, τώρα, μερικές ιστοσελίδες και πλατφόρμες στο internet, που μπορείς να κάνεις το ίδιο.

  • Χρυσή Ευκαιρία (δες εδώ)

Στη Χρυσή Ευκαιρία μπορείς να ανεβάσεις τις αγγελίες σου και να πουλήσεις ό,τι θέλεις, καθώς η μεγάλη γκάμα κατηγοριών που έχει και οι χιλιάδες αγγελίες που ανεβαίνουν, καθημερινά, την καθιστούν must στις αγοραπωλησίες. 

Άλλη μία σελίδα που προτιμάται, γενικά, στο ελληνικό internet. Έχει πολλές κατηγορίες, οπότε μπορείς να πουλήσεις τα πάντα, ενώ η δημοσίευση αγγελιών είναι δωρεάν.

Είναι από τις μεγαλύτερες και πιο διαδεδομένες, παγκοσμίως, πλατφόρμες που σου δίνει τη δυνατότητα να πουλήσεις και σε διεθνές κοινό, πέραν της Ελλάδας. Υπάρχουν, γενικά, κάποιες λειτουργίες του που κοστίζουν, ενώ το ίδιο το eBay κρατάει ένα ποσοστό από τις πωλήσεις σου, αλλά αξίζει, αν σκεφτείς ότι θα πουλάς ευκολότερα, λόγω του μεγαλύτερου κοινού που έχει. 

Αν θέλεις να πουλήσεις το παλιό σου αυτοκίνητο, μηχανή, φορτηγό, σκάφος ή τροχόσπιτο, το Car.gr είναι αυτό που χρειάζεσαι. Εκτός από οχήματα, μπορείς να ανεβάσεις αγγελίες και για ανταλλακτικά. Οι αγγελίες του ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια και μπορείς να δημοσιεύσεις δωρεάν.

Ένα από τα πιο δημοφιλή e-shop του ελληνικού διαδικτύου, στο οποίο μπορείς να δημοσιεύσεις τις αγγελίες σου, δωρεάν. Έχει τεράστια γκάμα προϊόντων για να πουλήσεις και να αγοράσεις. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: E-shops: Φθηνές και ασφαλείς αγορές παπουτσιών… στο λεπτό!


Το Depop είναι μία πλατφόρμα που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το καλύτερο μέρος για πώληση μεταχειρισμένων ρούχων στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή του μοιάζει με το Instagram, είναι πανεύκολη στη χρήση και ο καθένας μπορεί να βρει ή να πουλήσει vintage και ιδιαίτερα κομμάτια ρούχων.

Το Etsy είναι μία παγκόσμια διαδικτυακή αγορά που εστιάζει σε χειροποίητα ή vintage αντικείμενα και σε είδη χειροτεχνίας. Είναι από τις καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις ή να πουλήσεις ρούχα και κοσμήματα online. 

Άλλος ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους, παγκοσμίως, που μπορείς να πουλήσεις οτιδήποτε θελήσεις, δωρεάν και με υψηλό κέρδος.

Μαζί με το eBay, η Amazon είναι από τα κορυφαία online marketplace στον κόσμο. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε, κυριολεκτικά, τα πάντα, σε ολόκληρο τον κόσμο. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jeff Bezos: Ο ιδρυτής της Amazon που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών!


Το metabook είναι από τις καλύτερες ιστοσελίδες για να πουλήσεις τα βιβλία ή κόμικς  σου. Βιβλία παλιά ή καινούργια που δεν τα χρειάζεσαι, όλων των ειδών, από λογοτεχνικά μέχρι και πανεπιστημιακά. Είναι πανεύκολο στη χρήση, δίνοντάς σου βήμα-βήμα, αναλυτικά, οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις.

Οι παραπάνω ιστοσελίδες είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι για αγοραπωλησίες. Με μία γρήγορη αναζήτηση θα βρεις ακόμα περισσότερες ιστοσελίδες που μπορείς να πουλήσεις. Πολλοί στον κόσμο βγάζουν σταθερό εισόδημα, πουλώντας δικά τους αντικείμενα, μέσα από τέτοιες σελίδες, στήνουν τη δική τους επιχείρηση και e-shop και βγάζουν πολύ καλά λεφτά. 

Αν, ωστόσο, κάνεις αυτό το βήμα πρέπει να μελετήσεις, αρκετά καλά, την κάθε πλατφόρμα στην οποία πουλάς και αγοράζεις, καθώς κρύβονται αρκετοί κίνδυνοι και απάτες. Να είσαι, λοιπόν, προσεχτικός και να μην πουλάς χωρίς, πρώτα, να κάνεις έναν έλεγχο.

Συντάκτης: Ευρυδίκη Αγάτσα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.