Detox σχέσης: Απλοί τρόποι για να ανανεώσεις τη σχέση σου!

Συντάκτης: Flowmagazine

Το να έχεις μια λειτουργική-υγιή σχέση είναι κάτι που όλοι θέλουν και ελπίζουν για την σχέση τους. Κατά την διάρκεια των lockdown πολλά ζευγάρια πέρασαν κάποια κρίση στη σχέση τους γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα που παλιά ήταν δεδομένα, όπως να βγουν για ένα δείπνο ή να ταξιδέψουν. Μπαίνοντας ξανά στην κανονικότητα, επιστρέφουν οι ευκαιρίες χαλάρωσης με τον σύντροφό σου. Τώρα βέβαια, αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα και αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα restart. Με αυτούς τους απλούς τρόπους όμως μπορείς να ανανεώσεις τη σχέση σου!

# Κάνε απολογισμό της σχέσης

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά που μπορείς να κάνεις είναι ένας απολογισμός. Δηλαδή που είσαι στην σχέση σου; Τι θέλεις να αλλάξεις; Είσαι χαρούμενη; Νιώθεις ότι έχει φτάσει σε τέλμα η σχέση σου; Είναι κάποιες από τις πολλές ερωτήσεις που θα ήταν καλό να απαντήσεις για να καταλάβεις κι εσύ που βρίσκεται η σχέση σου! Πάντα στοχεύουμε προς το καλύτερο!

# Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Μέσα στην καραντίνα σίγουρα πέρασες πολύ χρόνο με τη σχέση σου! Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να διεκδικήσεις εκ νέου το δικό σου χώρο και χρόνο, για παράδειγμα τις εξόδους με την παρέα και τις δραστηριότητες που έκανες παλιά. Δηλαδή, να μην είναι μια αποπνικτική σχέση που είσαι συνέχεια με τον σύντροφο σου χωρίς ο καθένας να έχει τον δικό του προσωπικό χώρο.

# Κάντε μικρές κινήσεις για επανασύνδεση

Η αποτοξίνωση των κακών συνηθειών μιας σχέσης δεν απαιτεί ακριβά δείπνα ή φανταχτερές διακοπές. Στην πραγματικότητα οι μικρές ενέργειες είναι αυτές που έχουν σημασία, όπως το κράτημα χέρι-χέρι ή οι τακτικές πράξεις καλοσύνης όπως μια βόλτα στο πάρκο, να ετοιμάσεις εσύ ένα δείπνο στο σπίτι για το σύντροφο σου φτιάχνοντας ατμόσφαιρα. Μπορεί να σε βοηθήσει στην ανανέωση της σχέσης.

# Βρείτε χρόνο να μιλήσετε

Βρες χρόνο να επικοινωνήσετε πραγματικά, ορισέ 2 φορές την εβδομάδα μια νυχτερινή έξοδο-βόλτα για να συζητάτε τους προβληματισμούς και τι έχεις ανάγκη. Προσπάθησε να το τηρείς και να μην παγιδεύεσαι στην καθημερινότητα.

# Βγείτε ραντεβού

Έστω και για 3 ή 4 ώρες κλείστε τα κινητά σας τηλέφωνα, αφήστε για λίγο την άνεση του καναπέ και ετοιμαστείτε να πάτε μια βόλτα για ποτό, καφέ ή φαγητό, όπως στις αρχές της σχέσης σας που δεν θέλατε με τίποτα να κάτσετε μέσα.

# Δοκιμάστε κάτι καινούργιο

Όταν τα ζευγάρια μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα ή δοκιμάζουν ένα νέο άθλημα μαζί, ανανεώνεται η επικοινωνία και το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους. Επίσης μια πολύ καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε μαζί μαθήματα χορού κάνοντας έτσι κάτι δημιουργικό αλλά ταυτόχρονα μαθαίνοντας και κάτι καινούργιο. Το κυριότερο; Βγαίνετε από την ρουτίνα. Τέλος, προγραμμάτισε και σχεδίασε ένα ταξίδι αναψυχής.

Τίποτα δεν μπορεί να ενδυναμώσει τη σχέση σου περισσότερο από την αναγνώριση και την αμοιβαία κατανόηση για την προσπάθεια που γίνεται και από τις δύο πλευρές.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…