Πώς να φορέσεις το denim jacket σου από το πρωί μέχρι το βράδυ

Συντάκτης: Δήμητρα Τσιλιμπάρη

All time classic. Πώς θα ήταν η ντουλάπα μας αν δεν υπήρχε το κλασσικό denim jacket;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το μοντέρνο τζιν σχεδιάστηκε από τον Λεττονό-Εβραίο ράφτη Jacob Davis, ο οποίος σε συνεργασία με τον γνωστό Αμερικανό επιχειρηματία Levi Strauss ξεκίνησαν την παραγωγή του blue jean στα τέλη του 1800. Οι δυο τους κατοχύρωσαν τη νέα μορφή «παντελονιών εργασίας», το 1873.

Αρχικά, η denim ενδυμασία αγαπήθηκε ιδιαίτερα και φορέθηκε από τους καουμπόηδες της δύσης, οι οποίοι χρειάζονταν ένα ανθεκτικό πανωφόρι καθώς ίππευαν τα άλογά τους.

Αργότερα, από το 1970 -που αποτέλεσε τη νέα τάση στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις παριζιάνικες πασαρέλες- έως και σήμερα, το jean jacket αποτελεί ένα διαχρονικό κομμάτι, το οποίο μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε όλες τις περιστάσεις και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπει από την γκαρνταρόμπα μας.

Oversized, κεντημένα, φθαρμένα ή ακόμα και απλά, τα jean jackets είναι απόλυτη τάση για φέτος και θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να τα συνδυάσετε ώστε να πετύχετε το κατάλληλο denim chic look για εσάς, με αέρα Hollywood.

GET THE DENIM CHIC LOOK:

GIGI HADID

BELLA HADID

DAKOTA JOHNSON

KENDALL JENNER

CARA DELEVIGNE

ROSIE HUNTINGTON

EMILY RATAJKOWSKI

Το denim δεν είναι ποτέ βαρετό. Άλλωστε, αποτελεί μια κλασσική αλλά αγαπημένη συνήθεια των stars, που επιλέγουν το jean jacket, στην καθημερινότητά τους και για ειδικές περιστάσεις.

Συντάκτης: Δήμητρα Τσιλιμπάρη,

Influence:

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνία Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις του BCA College και έχω εμμονή με τη μόδα…